KRAJ PRELAZNOG ROKA NA OSTRVU: 4. najskuplji transfer leta obeležio dan!

Završen je i poslednji dan prelaznog roka na Ostrvu, koji je doneo mnogo uzbuđenja i jedan od najvećih transfera ovog leta

  • 6

Prelazni rok je završen u većini liga još 31. avgusta, ali je u onoj najzanimljivijoj - Premijer ligi, zavesa spuštena tek 1. septembra u 19.00 časova.

Poslednjeg dana prelaznog roka na Ostrvu videli smo jedan od najskupljih transfera ovog leta. Entoni Marsijal je potpisao četvorogodišnji ugovor na Old Trafordu, a Mančester je Monaku za njegove usluge platio 50 miliona evra.

>>> Za transfere 1.250 000 000 evra: Ko je potrošio najviše, a ko najmanje novca? (TABELA)

Aktivan je poslednjih dana bio i Čelsi, koji je doveo dva defanzivca, s tim da je jednog prosledio na pozajmicu. Doduše nisu bila toliko zvučna imena, kao što su mnogi očekivali, jer je PSŽ odbio dve unosne ponude Plavaca za Markinjoša.

Murinjo je morao da se zadovolji dovođenjem Đilobođija iz Nanta i Hektora iz Ridinga, koji je odmah i vraćen na pozajmicu u klub iz koga dolazi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Arsen Venger je bio u Parizu, mnogi su se nadali da je tamo otišao da bi doveo zvučno ime. Spekulisalo se da je krenuo po Edisona Kavanija, potom se pojavila informacija da bi mogao da dovede Ibrahimovića, međutim, od toga na kraju nije bilo ništa, zbog čega su navijači Arsenala pobesneli.

Ipak, najveća drama viđena je oko Saida Berahina, koga VBA nije pustio u Totenhem ni po koju cenu. Odbili su čak četiri unosne ponude, što je razbesnelo napadača, koji se oglasio i na Tviteru tim povodom.

Vest Hem i Everton su bili veoma aktivni i potpisali su nekoliko dobrih igrača, a u nastavku pogledajte šta ste sve propustili tokom burnog ''dedlajn deja'' na Ostrvu.

21:30 EVERTON DOVEO LENONA

Aron Lenon, Totenhem

Everton je finiširao transfer Arona Lenona iz Totenhema. Krilni fudbaler je poslednjih šest meseci proveo na pozajmici na Gudisonu i Karamele su odlučile da ga otkupe. On je potpisao ugovor na tri godine i a transfer vredi između 5,5 i 6 miliona evra.

21.10 - MET DŽARVIS U NORIČU

Kanarinci su u dodatnom vremenskom periodu po završetku prelaznog roka završili pozajmicu 29-godišnjeg krilnog igrača Vest Hema.

20:05 NEJTAN DAJER U LESTERU

Lester je dogovorio pozajmicu Nejtana Dajera iz Svonsija, pa će 27-godišnje krilo narednih godinu dana provesti u redovima Lisica.

19:15 LIVERPUL ŠALJE ILORIJA NA POZAJMICU

Tijago Ljori će narednu godinu provesti na pozajmici u Aston Vili, pošto su se klubovi dogovorili o pozajmici, prenose britanski mediji.

Upravo ovo je jedan od primera da nije sve gotovo kada su u pitanju transferi, iako je prelazni rok zvanično završen. Klubovi koriste dodatna dva sata da finalizuju započete poslove.

Vila je platila Liverpulu milion funti za transfer, a u zavisnosti od klauzula Vila će sledećeg leta moći da otkupi čitav ugovor, a za obeštećenje bi platili između 6 i 9 miliona funti.

19.00 PRELAZNI ROK JE ZAVRŠEN

Ipak, ukoliko su transferi već dogovoreni, klubovi će dobiti šansu još naredna dva sata da završe papire.

Ostanite uz Telegraf Sport, očekuje nas verovatno još uzbuđenja naredna dva sata.

18:58 MILE JEDINAK OSTAJE U KRISTAL PALASU

Reprezentativac Australije ipak neće preći u Stouk, kao što je bilo najavljeno. Pregovori dva kluba su propali u poslednjem momentu i on ostaje u Kristal Palasu.

18.55 ČELSI DOVEO HEKTORA

Čelsi je doveo još jednog defanzivca. U ''pet do 12'' ozvaničen je transfer Mihaela Hektora iz Ridinga, objavio je klub sa Stanford Bridža.

Hektor je potpisao petogodišnji klub sa Plavcima, ali će još godinu dana provesti na pozajmici.

18.45 DRAMA OKO BERAHINA

U poslednjem satu prelaznog roka glavna tema je Saido Berahino. On je potpuno iznerviran zbog toga što je VBA odbio čak četiri ponude Totenhema, pa se oglasio na Tviteru i rekao da je tužan zbog toga kako ga klub tretira.

18.40 IBARBO U VOTFORDU

Votvord je pred kraj prelaznog roka doveo još jedno pojačanje. U pitanju je Viktor Ibarbo, koji dolazi na pozajmicu iz Rome, a 25-godišnji Kolumbijac će narednu godinu provesti u redovima ''Stršljenova''.

18.30 DE ANDRE JEDLIN U SANDERLENDU

Sanderlend je doveo De Andrea Jedlina iz Totenhema na jednogodišnju pozajmicu. On je stigao u Severni London u prošle godine, ali je odigrao samo jednu utakmicu na Vajt Hart Lejnu, pa će 22-godišnji desni bek pokušat da se nametne u Crnim mačkama.

18:10 JUNAJTED PREDSTAVIO MARSIJALA

Junajted je u poslednjem satu prelaznog roka ozvaničio dolazak Entonija Marsijala iz Monaka za 50 miliona evra. On će poneti dres sa brojem devet, i potpisao je ugovor na četiri godine.

18:05 IBRAHIMOVIĆ U ARSENALU?

Arsen Venger se nalazi u Parizu, gde je otputovao sa željom da dovede Edisona Kavanija, ali bi umesto njega mogao da se vrati u London sa drugim napadačem PSŽ-a. Ni manje ni više nego Zlatanom Ibrahimovićem!

London Ivning Standard navodi da PSŽ nije spreman da proda Kavanija, ali da bi pristao da Ibrahimović pređe na Emirejts. Njemu naredne godine ističe ugovor, pa je Svecima ovo poslednja prilika da zarade na 33-godišnjem Šveđaninu.

Ostaje još manje od sat vremena, ostanite uz nas i saznajte šta će se izdešavati, jer po pravilu tada dolazi do najvećeg ludila i najsenzacionalnijih transfera.

17:45 TOTENHEM ŽELI BERAHINA PO SVAKU CENU

Totenhem je poslao čak četvrtu ponudu za Berahina. Vest Bromvič ne želi da ga proda, odbili su već tri unosne ponude, a videćemo kakav će biti odgovor za novu, pojačanu.

17:30 PSŽ ODBIO DVE PONUDE ČELSIJA ZA MARKINJOSA

Pari Sen Žermen ne želi da proda svog štopera Markinjoša. Prema izvorima Skaj Sporta odbijene su ponude u visini između 35 i 55 miliona evra.

17:13 - ŠUMAR POSTAO ČEKIĆAR

Vest Hem je sa Mihejlom Antoniom (25), krilnim igračem koji je stigao iz Notingem Foresta, najverovatnije zatvorio prelazni rok za ovo leto. Antonio je potpisao na četiri godine sa Čekićarima. U dresu Šumara na 50 utakmica postigao je 16 golova.

15:53 - DAJER KRENUO KA LESTERU

Vezni igrač Svonsija Nejtan Dajer (27) na putu je za Lester sa kojim bi u toku narednih nekoliko sati trebalo da potpiše ugovor i odigra narednu seznu na pozajmici u redovima Lisica. Dajer je od 2009. godine bio član Labudova.

15:48 - KUMAN DOVEO ZEMLJAKA

Sautempton je u poslednjim satima prelaznog roka završio transfer Virdžila Van Dijka iz Seltika, koga je platio 15 miliona evra. Van Dijk (24, 194) je potpisao petogodišnji ugovor sa ekipom Ronalda Kumana.

15:44 - CRNOGORAC MEĐU STATIVAMA VILE

Mladi čuvar mreže Matija Šarkić (18) prešao je iz Anderlehta u Aston Vilu, potvrdio je klub iz Birmingema. Mladi reprezentativac Crne Gore potpisao je trogodišnji ugovor sa Premijerligašem.

13.45 - DE HEA OSTAJE U JUNAJTEDU

Španski golman definitivno neće preći ovog leta u Real. Junajted je navodno poslao papire, u Realu tvrde da su zakasnili, umešala se i FIFA, ali će golman ostati na Old Trafordu. To znači i da Kejlor Navas neće doći u Junajted.

13.03 - LESTER ŽELI VEZISTU NAPOLIJA

Lisice su pokrenule pregovore sa Napolijem oko dovođenja veziste Davida Lopeza za 5 miliona funti.

12.43 - MURINJO POTISAO DEFANZIVCA NANTA

Senegalski defanzivac Papu Đilobođi prešao je iz Nanta u Čelsi, za koji je potpisao četvorogodišnji ugovor. Time je rešena saga oko prelaksa Stonsa iz Evertona.

12.29 - RUNI NE ZNA KO JE MARTIAL

Junajted daje Monaku 80 miliona evra za napadača Monaka, a kapiten Đavola nema pojma o kome sse radi.

- Moram da budem iskren, dok smo se vraćali sa gostovanja Svonsiju, prišao mi je Vejn Runi i pitao me ko je Antoni Marsijal, jer su engleski mediji počeli da bruje o velikom transferu - rekao je Šniderlin francuskim medijima:

- Rekao sam mu da je to igrač ogromnog potencijala, koji je odigrao nekoliko dobrih mečeva u Monaku na kraju prošle i početkom ove sezone. Tehnički je izuzetno potkovan i jako moćan igrač. Gotovo kao Tjeri Anri.

12. 15 - BILIĆ TROŠI NEMILICE

Uprkos tome što su doveli Mozesa na pozajmicu, Vest Hem će potpisati krilo Notingem Foresta Mikaaila Antonija za 7 miliona funti. On je na putu ka Apton Parku.

12.00 - LEPE VESTI ZA KPR!!! ČARLI OSTIN OSTAJE U LONDONU

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kako sada stvari stoje, Čarli Ostin će barem do zime igrati za Rendžere. Veliki broj ponuda je stigao za sjajnog napadača, ali je KPR uporno odbijao da ga proda.

11.50 - PROBLEM ZA ASTON VILU

Tom Kleverli se povredi i odsustvovaće sa terena oko dva meseca. Da li će Vila krenuti u pronalaženje njegove zamene?

11.47 - PLEJMEJKER RIVERA U BORMUTU

Tomas Andrade, 19-godišnji plejmejker River Plejta, stigao je na Vitaliti stadion kako bi završio medicinske preglede. Pretpostavlja se da će prvu sezonu provesti na pozajmici.

11.39 - BERBATOV U ASTON VILI, STIGAO I LESKOT

Iskusni bugarski napadač Dmirtar Berbatov najverovatnije će postati novi igrač Aston Vile tokom dana. A Džoleon Leskot je već zadužio dres tima iz Birmingema. Za sumu od milion funti stigao je iz VBA i potpisao ugovor na dve godine.

11.33 - JUNAJTED ŠALJE VILSONA NA POZAJMICU

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Čak 15 klubova je zainteresovano za napadača Đavola Džejmsa Vilsona, kako bi ga doveli na pozajmicu. Totenhem i VBA su najbliži, a Junajted će ga najverpovatnije pustiti kako bi oslobodio mesto za Martiala.

11.18 - GUTIJEREZ OTIŠAO U DEPORTIVO

Miljenik navijačla Njukasla i bivši igrač tog kluba Jonas Gutijerez otišao je u Deportivo iz La Korunje kao slobodan igrač.

11.14 - FREJZER KEMPBEL U NORIČU?

Napadač iz Kostarike je u nemilosti u Kristal palasu koji želi da ga ''pusti niz vodu'', a mrežu je spremio Norič. Kembel ima dozvolu da napusti klub, međutim plata od 30.00 funti nedeljno je kamen spoticanja za sve klubove.

10.58 - HOSE ENRIKE ŽELI DA ODE IZ LIVERPULA

Fudbaler je dobio dozvolu kluba da pregovara sa VBA, a navijači Liverpula jedva čekaju da mu vide leđa.

10.45 - ARON LENON NAPUŠTA TOTENHEM, LAMELA OSTAJE

Hitronogi krilni fudbaler Pevaca preći će u everton za sumu od 4.5 miliona funti. Bivši reprezentativac nije u Poketinovim planovima, a ugovor mu ističe sledećeg leta. Takođe, menadžer Totenhema nije dozvolio Lameli da se preseli u Olimpik iz Marselja.

10.39 - ĆEKIĆARI SU BAŠ AKTIVNI OVOG POSLEDNJEG DANA...

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Viktor Mozes je višak u Čelsiju i otići će na jednogodišnju pozajmicu u Vest Hem.

10.22 - IZ NJUKASLA U LION

Francuski fudbaler Oliver Kemen napustio je Njukasl i za milion funti prešao u Lion. Javnost je već osudila Svarke zbog ove greške jer smatraju da je Kemen novi Pol Pogba.

10.20 - JEDINAK U STOUKU?

Reprezentativac Austarlije Mile Jedinak velika je želja trenera Stouka Marka Hjuza, ali za vezistu Kristal Palasa zainteresovani su i Votford i VBA.

10.17 - VEST HEM ODBIO 15 MILIONA ZA KUJATEA

Čekićari nisu želeli da prodaju Čeikua Kujatea gradskom rivalu Totenhemu koji očajnički traži napadača.

10.10 - POTVRĐENO - ARGENTINAC U EVERTONU ZA 9.5 MILIONA

Rodrigo Funes Mori je definitivno novi igrač Karamela. Pominjala se cifra od 6 miliona funti, ali je Everton morao da uplati 9.5 miliona. Ugovor je potpisan na pet godina.

10.00 - TOTENHEM IMA DEVET SATI DA POTPIŠE BERAHINA

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pevci će tokom dana poslati i treću ponudu  VBA za Berahina, a ukoliko ne uspeju okrenuće se Čarliju Ostinu. Cifra za Berahina iznosi oko 25 miliona funti.

09.54 - SAUTEMPTON ZAVRŠIO TRANSFER DEFANZIVCA

Virdžil Van Dijk je sinoć bio na pregledima i trebalo bi danas da potpiše ugovor sa Svecima. Pretpostavlja se da će engleski klub platiti Seltiku 11 miliona funti.

09.43 - KAVANI VIĐEN U ARSENALU?

Urugvajski napadač je tražena roba poslednjeg dana prelaznog roka. Čini se da će Kavani završiti u Arsenalu, aArsen Venger je viđen na putu za Pariz. Uz njega će ići i Rabio, a spekuliše se o sumi od 66 miliona funti.

09.37 - VEST HEM PAZARIO U BARSELONI

Aleks Song se vratio u London, ali ne u Arenal nego u Vest hem. Odigraće sezonu za Čekićare kao pozajmljen igrač Barselone.

09:30 - ROHO NAPUŠTA JUNAJTED?

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Argentinski štoper nije u planovima Luja van Gala i očekuje se da će do kraja dana napustiti Junajted. Roho je stigao prošle godine iz Sportinga za 16 miliona funti i ostavio je dobar utisak u prvoj sezoni. Ipak, na početku ove nije igrao, kao ni na turneji.

09:20 - EVERTON DOGOVORIO TRANSFER FUDBALERA RIVER PLEJTA

Rodrigo Funes Mori će za 6 miliona funti najverovatnije postati novi igrač Karamela. Dogovor je utanačen, a tokom dana se očekuje samo radna dozvola.

09:15 - SANDERLEND KUPUJE NA ENFILDU

Prvo Fabio Borini, a sada i Tijago Iljori. Sanderlend želi da obezbedi ekipu koja će izboriti opstanak. Za Italijana su dali 8 miliona funti, dok Iljorija žele da dovedu na jednogodišnju pozajmicu.

09.00 - FIFA ĆE SE POZABAVITI TRANSFEROM DAVIDA DE HEE

Već smo pisali o bizarnoj greški koja je upropastila transfer španskog golmana, a u celu situaciju uključila se i FIFA. Real tvrdi da je dokumentacija stigla minut pre ponoći.

Transferi, tračevi

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djolekw

    1. septembar 2015 | 14:37

    Luja van Gal upropastice Junajted.

  • ...

    1. septembar 2015 | 17:22

    Arsenal ce biti konkurent za titulu ako dovede dobrog napadaca kao sto je kavani i stopera.

  • Vlajdžoni

    1. septembar 2015 | 17:20

    Dok van gal bude trener man.junajteda oni nece biti prvaci engleske. Zapamtite. Los trener koji dovodi samo holandjane. Dok je ser alex sedio na klupi dotle su bili prvaci. Od tad dok ne dodje anceloti ili klop nema sanse sa ovim nesposobnjakovicem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA