Viktor u drugom kolu, ali ne i borbeni Janko!

Troicki je uspeo da savlada američkog tenisera, dok je Tipsarević poklekao pre Špancem

  • 0

U drugo kolo US opena uspeo je da se plasira Viktor Troicki, ali ne i Janko Tipsarević.

Troicki je u tri seta savladao američkog tenisera Fransesa Tijafu, rezultatom 7:5, 6:4, 6:3.

Ovo je bio odličan meč za samopuzdanje našem drugom najboljem teniseru, s obzirom da je na prethodnim turnirima doživljavao rane eliminacije.

Amerikanac od svega 18 godina ipak nije bio protivnik koji se olako shvata - prvi je napravio brejk u prvom setu, ali je Troicki momentano uzvratio. Isto je bilo i u drugom setu, Viktor je morao da spasava više brejk lopti, ali je sredinom seta uspeo da prelomi otpor domaćeg igrača.

U narednom kolu, Viktor igra protiv Radživa Rama, koji je iznenađujuće eliminisao Rajana Herisona 7:6, 6:4, 6:1.

Janko Tipsarević je imao težak zadatak protiv uvek neugodnog Giljerma Garsija-Lopesa. Španac je posle velike borbe u pet setova slavio 7:6 (4), 4:6, 4:6, 6:3, 6:1.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Tipsa već neko vreme traži pravu formu zbog povreda. Nije mu išao ni servis, ali je uspevao da ostane u igri, sve dok nije propuštao brejk prilike, pogotovo u prvom setu koji je rešen taj-brejkom.

Janka to nije poljulalo, već je napravio brejk u drugom setu i uspeo da zadrži tu prednost do kraja, da bi u trećem setu bilo najuzbdljivije, jer je Srbin posle napravljenog brejka uspevao da spasi nekoliko prilika za ribrejk Španca.

Poveo je Tipsarević 2:1, ali Španac potom pokazuje upornost sa kojom bi Janko mogao da se nosi da je u boljoj formi. Garsija-Lopez posle dva brejka uspeo da izjednači na 2:2 i privede meč kraju u petom setu, s obzirom da je našem teniseru ponestalo snage.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA