Solun se sprema za doček najvećeg pojačanja u istoriji PAOK-a!

Bugarski napadač je odabrao crno-bele uprkos mnogim unosnijim ponudama

  • 0

Bivši napadač Mančester Junajteda i bugarske reprezentacije Dimitar Berbatov nastaviće karijeru u grčkom PAOK-u. Interesantno je da je Berbatov veoma lako mogao da završi u nekom drugom evropskom klubu, ali je ipak na kraju završio u Grčkoj.

>Na veliku radost navijača PAOK-a Dimitar Berbatov je postao novi napadač njihovog omiljenog kluba. U Grčkoj je Berabtov dočekan kao najveća zvezda. Oči sportske javnosti te zemlje bile su uprete u najveći transfer u istoriji grčkog fudbala.

Printskrin: Youtube/PlusGoal Eu Printskrin: Youtube/PlusGoal Eu

>>>Za transfere 1.250.000.000 evra: Ko je potrošio najviše, a ko najmanje novca? (TABELA)

Tridesetčetvorogodišnji Bugarin se obavezao da će nositi dres grčkih crno-belih do juna 2016. godine. Za svoje usluge Berbatov će dobti 1,6 miliona evra plus 600 hiljada u obliku bonusa.

Međutim nije sve izgledalo tako.  "Il Messaggero" je objavio da je Bugarin bio u pregovorima sa Laciom, ali je predsednik Klaudio Lotito odlučio da ne potpiše vremešnog napadača jer je Lacio čekao rasplet situacije oko transfera Alesandra Matrija iz Milana.

Samo nekoliko dana pre dogovora sa PAOK-om Berbatov je bio blizu Aston Vile. Sve je bilo dogovoreno oko Dimitarovog povratka na ostrvo, ali je nekoliko minuta pre medicinskih pregleda Berbatovu i njegovom menadžeru rečeno da Vila neće biti u mogućnosti da isplaćuje dogovorenih 80 hiljada nedeljno i da će Bugarin morati da se zadovolji sa 60 hiljada.

Berbatov i njegov agent Emil Dančev nisu uopšte želeli da razgovaraju o menjanju dogovorene sume i ubrzo su iz Birmingema otputovali u Solun.

Pored Lacija i Aston vile, za Bugarina su se interesovali još i Bornmaut, Benfika, Galatasaraj i Olimpijakos. Mnogi su se odmah zapitali šta je to ubedilo Berbatova da potpiše sa Soluncima uprkos daleko manjoj zaradi. Grčki sajt sport24 objavio je da je vlasnik PAOK-a, inače magnat u duvanskoj industriji, Ivan Savidis imao dva keca u rukavu. Savidis je hteo da dovede Berbatova još 2013. godine.

To je dočekao tek ovog leta. Berbatov će ga sve ukupno koštati 4 miliona evra što je izuzetno mnogo kada je grčka ekonomija u pitanju.

printskrin: youtube/Mike Loupnikis printskrin: youtube/Mike Loupnikis

Prva prednost koju Solun ima u odnosu na druge je geografska blizina. Savidis je znao da je blizina Sofije, gde živi Dimitrova devojka Elena sa njihovim ćerkama, i Blagoevgrad, mesto u kome je on rođen, biti jako bitna Berbatovu.

Drugi kec iz rukava bio je čisto poznavanje istorije. Savidis nije vršio pritisak na Berbatova jer je znao da ga je još u periodu kada je imao 18 godina, kriminalac Đorđi Iliev primoravao da pređe u Levski iz Sofije. Savidis se potrudio da se Berbatov oseća kao kralj sveta.

Prelazak Berbatova u PAOK moglo bi da ima i neke ekonomske pogodnosti po klub, jer se zbog blizine sa Bugarskom očekuje dolazak velikog broja Bugara koji žele da uživo vide Berbinu magiju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA