SRPSKI FUDBALERI MISLIMA NA MUNDIJALU: Od Jermenije krećemo ka Rusiji!

Reprezentativci će preostale utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo iskoristiti da se uigravaju za naredni ciklus

  • 5

Fudbaler Čelsija Nemanja Matić rekao je da bi predstojeće utakmice protiv Jermenije i Francuske trebalo da posluže reprezentaciji Srbije kao priprema za novi ciklus takmičenja i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

>>> KAKAV PEH! Povreda u taboru Srbije pred meč s Jermenijom! (FOTO)

Orlovi su upravo protiv Jermena u oktobru prethodne godine sa velikom dozom optimizma krenuli u napad na Euro u Francuskoj, ali su u tom meču jedva iščupali bod, što je bio početak srpskog brodoloma, jer smo posle tog duela vezali četiri poraza!

- Bez obzira na to što u rezultatskom smislu susret sa Jermenijom ne može mnogo da izmeni naš položaj na tabeli, svoje obaveze shvatamo ozbiljno. To može da bude i naš početak za novi ciklus takmičenja, koji nas očekuje već sledeće godine. Skoncentrisani smo stopostotno za meč sa Jermenijom. Već sada stvaramo dobru atmosferu za Svetsko prvenstvo Rusiji - rekao je Matić novinarima u Staroj Pazovi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca Zoran Tošić smatra da će utakmica protiv Jermenije u Novom Sadu biti sasvim drugacija, nego meč u Jerevanu pre godinu dana.

- Prvi meč protiv Jermenije došao je na početku kvalifikacija. Imali smo tada velike ambicije u tom takmičenju, ali se nije završilo po našim željama. Sada je nešto drugačije. Nemamo pritisak kao ranije, pa će to biti prilika da pokažemo naše prave vrednosti - smatra Tošić.

>>> Debitant u reprezentaciji oduševljen: Do juče sam ih samo na TV gledao!

On kaže da bi igrači, stručni štab, novinari i navijači trebalo da imaju istu želju u mecu protiv Jermenije - pobedu.

- Lepa će to biti prilika da u Novom Sadu, iako bez prisustva publike, konačno zaigramo prema našim željama. Imali smo tokom mog prisustva u državnom timu puno teških trenutaka. Sadašnji trenutak je nešto drugačiji, jer treći ciklus ne idemo na veliko takmičenje. To i nama igračima smeta - rekao je Tošić.

Foto: AP Foto: AP

Defanzivac Fiorentine Nenad Tomović svestan je u kakvoj se poziciji državni tim nalazi u kvalifikacijama.

- Igrači znaju da po rezultatima nemaju mnogo pravo da pričaju. Ova reprezentacija, ipak, čeka novo takmičenje u kome želi da pokaže prave vrednosti. Krećemo od nule, sami u tome treba da se pronađemo i izademo iz tog vrtloga.

On je dodao da je jedan od problema Srbije česta promena igrača u zadnjoj liniji. Selektor Ćurčić i za meč sa Jermenima ima problema, jer se na treningu teže povredio štoper Torina Nikola Maksimović.

- Neverovatno je kakvi nas pehovi prate u zadnjoj liniji. Ne možemo nikako da iskristališemo odbrabene redove. Posebno je to simptomatično za dva centralna beka. Svakako da česte promene u tom delu tima ne idu na ruku, jer znamo da su centarhalfovi stub odbrane svake  reprezentacije - poručio je Tomović.

Srbija - Kipar, Dušan Tadić, Nenad Tomović, Filip Đuričić

>>> Mitrović u najluđem stajlingu koji ste videli do sada! (FOTO)

Srbija se nalazi na poslednjem mestu kvalifikacione grupe I sa minus dva boda. Prva je Portugalija sa 12 bodova, slede Danska i Albanija po 10 i Jermenija sa jednim bodom.

Utakmica između Srbije i Jermenije igra se u petak, 4. septembra od 20.45 na stadionu Karađorđe u Novom Sadu. Tri dana kasnije izabranici Radovana Ćurčića putuju u Bordo gde će odigrati prijateljski meč protiv Francuske.

Nastavak kvalfikacija zakazan je za 8. oktobar kada Srbija gostuje Albaniji u Elbasanu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    2. septembar 2015 | 17:07

    Možete ovakvi da se uigravate i zaigravate 100 godina kad vajde nema

  • Marko NS

    4. septembar 2015 | 17:55

    Pozdravite se vi i sa sledećim kvalifikacijama.Ništa nema od vaše generacije i to se videlo još u J.Africi.Nemate vi tim a bogami ni znanja ni srca da se borite za Srbiju.Mnogo ste slabi i kukavni kao tim i kad ste zajedno.Ni ne ličite na reprezentativce.Nekad me je sramota što nas predstavlja npr.onaj sa majicom jer da nije te majice niko u Srbiji ne bi znao ko je on.Kad je ta osoba dala zadnji put gol za Srbiju?Da li se ko seća tog gola?!Dakle,spakujte svoje starlete sa sobom i znajte da su sa vama samo zbog vašeg novca a ne zato što ste hrabri,odvažni,stručni i lepi.Pustite svetske prvake da igraju za Srbiju!

  • Alex Banja Luka / Sydney

    3. septembar 2015 | 12:45

    Fudbalska repka Srbije se opravti samo kad nosi adidas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA