Hrvatska policija ispitivala Modrića!

Transfer sadašnjeg igrača Reala iz Dinama u Totenhem, predmet sumnje istražnih organa

  • 0

Hrvatsko antikorupcijsko telo (USKOK) ispitivalo je fudbalera madridskog Reala Luku Modri'a u vezi istrage koja se vodi protiv čelnika Dinama osumnjičenih za korupciju i utaju poreza. 

Kako prenose lokalni mediji, Modrić je svedočio u vezi finansijskih detalja transfera u Totenhem iz 2009. godine, preneo je Jutarnji list. Antikorupcijski tim sumnjiči predsednika Dinama Zdravka Mamića da je tim transferom nelegalno zaradio 7,7 miliona evra.

>>> Mamići za 1,5 milion evra izašli iz zatvora! Proces tek kreće

Kako je navedeno, očekuje se da bude ispitan i defanzivac Liverpula Dejan Lovren.

USKOK je početkom jula pokrenuo istragu protiv Zdravka Mamića i njegovog mlađeg brata Zorana, inače trenera Dinama, optiženih za korupciju - primanje i davanje mita, utaju poreza i druga dela. Mamići su osumnjični da su se ovim kriminalnim radnjama bavili od 2008. godine.

Oni su bili i uhapšeni početkom jula, da su ubrzo bili pušteni na slobodu uz kauciju. Pedesetšestogodišnji predsednik Dinama optužio je premijera Hrvatske Zorana Milanovića da ih je politički podržavao.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA