Zamislite da Grof Božović tera fudbalere da čupaju korov! E, to radi trener Banjika svojim igračima!

Sjajna zamisao šefa stručnog štaba poslednjeplasiranog tima češke lige

  • 2

Banjik iz Ostrave je zaređao sa porazima na startu sezone, pao je na poslednje mesto na tabeli, usput je ispao iz Kupa od autsajdera, pa treneru ovog češkog tima Radomiru Koritaru nije preostalo ništa drugo nego da preduzme neke radikalne metode ne bi li trgnuo igrače iz letargije.

I šta je on smislio? Koritar je došao na ideju da kažnjava igrače na način koji verovatno nije viđen u svetu profesionalnog fudbala.

Kako bi naterao fudbalere da dobro razmisle šta ih čeka ukoliko ponovo izgube i uvide kako je život igrača lagodan, Koritar je tokom ove nedelje zakazivao "treninge" u cik zore (06.45), ali su umesto lopte igrači kao rekvizite imali lopate, grabulje i ostalo oruđe za sređivanje zelenih površina.

Tako "naoružani", po kazni, fudbaleri su održavali trening centar!

- Valjda će na ovaj način da shvate kako je teško zarađivati za život i da su oni sušta suprotnost od toga - rekao je Koritar.

Kaže još i da nisu baš svi igrači najbolje prihvatili ovu njegovu kaznenu metodu.

- Postoje oni koji su sve ovo prihvatili kroz šalu, ali ima i onih koji gunđaju kao što je Brazilac Dižan Karlos de Azevedo, koji se odmah požalio na žuljeve u rukama.

Fudbaleri Banjika će ovaj režim rada imati do petka, a ukoliko ponovo izgube za vikend, čeka ih - zna se - lopata i grabulja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA