DA LI JE OVO DISKRIMINACIJA? Partizan kaznio tandem igrača ranim jutarnjim treninzima!

Predrag Luka i Ivan Petrović nisu ni sanjali da ih ovako nešto može snaći u velikom klubu

  • 4

Predrag Luka i Ivan Petrović nisu želeli da idu na pozajmice u finišu prelaznog roka i zbog toga ih je klub sa kojim imaju ugovor, fudbalski klub Partizan - kaznio!

Obojica su dobila napismeno od rukovodstva crno-belih odluku da će svakog radnog dana, izuzev nedeljom, trenirati od 8 sati izjutra sa trenerom Kazimirom Štokićem, prenose Večernje novosti.

>>> Oni su napustili Partizan poslednjeg dana prelaznog roka!

Ovakav tretman klubova prema "neposlušnim" igračima, nažalost, nije novost u našem fudbalu, ali se zbog toga malo ko uzbuđuje, najmanje onaj koji bi trebalo da vodi računa o pravima fudbalera kad to već ne rade klubovi - Fudbalski savez Srbije.

Predsednik sindikata profesionalnih fudbalera "Nerzavisnost" Mirko Poledica tvrdi da je u slučaju Luke i Petrovića na delu klasičan slučaj diskriminacije.

- Zakon o sportu jasno kaže da svi igrači moraju da imaju ista prava. Fudbal je kolektivni sport, tako da Luka i Petrović moraju da treniraju sa ostalim igračima. Diskriminacija u srpskom fudbalu, nažalost, nije novost, poznati su slučajevi u Jagodini, Lučanima, Borcu, ali je Partizan do sada bio uzor dobrog poslovanja i odnosa. Nikad nismo imali problem sa crno-belima - kaže Poledica.

On kaže da FSS nečinjenjem zapravo podržava ovako ponašanje klubova prema fudbalerima.

- Čim Savez godinama ništa ne preduzima da zaštiti igrače, a da li je potrebno da pominjem slučajeve u Kragujecu i Novom Pazaru, onda podržava ovako ponašanje klubova. Mi ćemo nastaviti da se borimo svim sredstvima protiv diskriminacije i mobinga prema igračima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    3. septembar 2015 | 22:33

    Nego sta...niko nije iznad kluba

  • Bokisa

    3. septembar 2015 | 22:53

    Mozda postanu bar malo bolji igraci...

  • Mrki

    4. septembar 2015 | 14:46

    Šta bre pričate, kakva prava, nemože onaj ko je nespreman trenirati i pratiti spremne igrače. Postoje i individualni treninzi, kakva diskrimunacija kad klub odredi trenera da radi sa njima...dali je i on diskriminisan? Strašno za kakva prava se vi borite, za neradnike...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA