NIJE MOGLO BEZ DRAME: Odbojkašice Srbije će igrati na Olimpijskim igrama!

Bravo za srpske odbojkašice koje su u odlučujućoj utakmici slavile sa 3:2 protiv Argentine

  • 6

Veliki uspeh za žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije! Pobedom nad Argentinom rezultatom 3:2, izabranice Zorana Terzića plasirale su se na Olimpijske igre u Riju naredne godine.

Srpkinje su uspele da zadrže jedno od prva dva mesta na Svetskom kupu, što im je donelo medalju u Japanu, ali i put u Rio. Ukupno 10 pobeda na 11 mečeva u istorijskom takmičenju za srpske lepotice.

Ipak, nije moglo bez drame, iako Argentinke nisu imale rezultatski imperativ. Ali, želele su Južnoamerikanke da skinu skalp jednoj od najjačih evropskih ekipa. Bile su blizu, jer su uspele da obezbede pet set, ali su u taj-brejku pregažene.

Kako je sve počelo?

Foto: fivb.org Foto: fivb.org

Za naše odbojkašice, sjajno. Povele su sa 2:0 u setovima i bile na korak da vrlo brzu završe sa Argentinkama. Međutim, protivnice su smanjile na 2:1 da bi velika drama bila viđena u četvrtom setu. Vodila je Argentina 11:4, zatim je Srbija dodala gas i preokrenula na 22:18.

Činilo se da je sve gotovo, ali se igra raspala u finišu četvrtog seta. Dozvolile su naše odbojkašice protivnicama da se vrate u igru. Ni čelendž nam nije pomogao, a na semaforu je stajalo 2:2. Izgledalo je kao da se nervoza uvukla u redove Srbije.

Ali, samo je izgledalo posle četvrtog seta jer su naše devojke u taj-brejku demolirale Argentinu sa 15:4. Ukupno četvrti taj-brejk koje su Srpkinje dobile na Svetskom kupu. Najefikasnija u našem timu bila je Tijana Bošković sa 29 poena, dok je Milena Rašić dodala 14.

Srbija je mogla i do zlata, ali je Kina savladala Japan nešto kasnije, a pored naše zemlje samo je Brazil siguran u Riju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    6. septembar 2015 | 09:48

    Devojke,pa stvarno.Hocete da me srcka lupi.Zasto jednostavno kad' moze komplikovano.Kapa dole cure sve najbolje u Riu.

  • Bruce Lee

    6. septembar 2015 | 09:50

    Bravo lutkice!

  • BEN DELIJA

    6. septembar 2015 | 10:25

    BRAVO DRAGE NASE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA