ORLOVI, JURIŠ PO DRUGU POBEDU: Jeste Nemačka domaćin, ali je i Srbija najteži gost!

Posle pobede nad Španijom, na redu je i meč sa domaćinom takmičenja. Budite uz Telegraf Sport...

  • 0

Srpski košarkaši su složni - pobeda protiv Španije neće ništa značiti ukoliko se danas od 15.00 časova ne savlada Nemačka.

Jesu Nemci domnaćini i u svojim redovima imaju Dirka Novickog, ali je i Srbija isto tako nezgodan gost. Fenomenalna partija protiv Furije proglasila je Orlove favoritima na ovom meču.

- Nema radovanja - rekao je Đorđević posle Španaca: - Odmah treba da prestanemo da se radujemo jer nas za manje od 24 sata čeka još važnija utakmica.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

I, stvarno. Pobedom protiv Nemačke Srbija bi napravila veliki iskorak ka osmini finala, bez obzira što je tek početak takmičenja. Pored odličnog timskog tuha, Orlovima na ruku ide i činjenica da Panceri nisu bili ubedljivi protiv Islanda.

Tek u finišu su uspeli da slome otpor Ribara koji su u jednom momentu prišli na šest razlike i imali loptu (69:63). Meč je završen pobedom Nemaca (71:65), a najefikasniji je bio veteran Novicki sa 15 poena i sedam skokova.

- Najveći evropski igrač ikada! Biće velika čast igrati protiv takvog asa. Ali, ova ekipa je jedna celina. Mi smo pravi tim. Neka nam Dirk da 30 poena, samo da mi pobedimo - rekao je Bjelica, junak pobede nad Španijom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

I sam Novicki je imao reči hvale upućene našem timu, pogotovo Teodosiću.

-  Teodosić je jedan od najboljih pik en rol igrača u Evropi, ali bićemo spremni za duel protiv Srbije koja je sjajan tim, i neće biti lako - rekao je Dirk Novicki srpskim novinarima u Berlinu.

GRUPA B, drugo kolo:

Srbija - Nemačka 15.00

Island - Italija 18.00

Turska - Španija 21.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA