SRBIJA POKORILA NEMAČKU: Bjelica u poslednjoj sekundi utišao Berlin (FOTO) (VIDEO)

Naši košarkaši zabeležili i drugu pobedu na EP. Pao je domaćin koji je imao podršku sudija - 68:66

  • 40

Srbija je pokorila Nemačku u sred Berlina! Neviđena drama, kakvu samo košarka može da priredi, viđena je u Mercedes areni. Meč je rešen u poslednjim sekundama meča neverovatnim košem Nemanje Bjelice sa 68:66.

>>> BJELICA JE MAJSTOR: Ovim košem je srušio Nemce u poslednjoj sekundi (VIDEO)

Srbija je imala poslednji napad od 24 sekunde. Teodosić je držao loptu do kraja, ali su Nemci imali jo[ dva ''mala faula'', pa su napad ispresecali sve dok na 3,7 sekundi nisu ispunili bonus. Tada je Sale Đorđević uzeo tajm-aut. Nacrtao je akciju za Bjelicu, koji je, kao protiv Španije, bio heroj utakmice.

>>> PONOVO DOMINIRA: Bjelica poslao Novickog po burek (VIDEO)

U veoma teškom i neizvesnom meču ni jedna ekipa nije uspevala da se značajno rezultatski odlepi. Nemci su dobro šutirali za tri poena tokom većeg dela meča, dok je Srbiji taj segment bio loš tokom tri četvrtine. Ipak, proradio je kada je bilo najbitnije - u poslednjoj deonici meča.

Tada je serijom trojki Srbija dobro otvorila poslednju četvrtinu. Naizmenično su se smenjivali u prednosti i Nemačka i Srbija A na kraju ga u poslednjim sekundama meča i rešila.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ponovo je heroj bio Nemanja Bjelica, koji je postigao fantastičan poen u poslednjoj sekundi meča. Ali je i u četvrtoj četvrtini preuzeo odgovornost kada nikome nije išlo, pogodio izuzetno važnu trojku, u trenucima kada su se Nemci odlepljivali. Vezao je nekoliko poena koji su držali našu reprezentaciju u igri i pored sjajnog šuta Nemačke, kao i raspoloženog Dirka Novickog.

>>> Ovako nemački navijači ometaju srpske košarkaše! (VIDEO)

Nemci su imali veliku podršku prepune hale u kojoj je bilo više od 13.000 navijača. Bilo je i Srba, koji su se na momente začuli u grotlu Nemaca opremljenih bučnim bubnjevima.

Foto: Printskrin Foto: Printskrin

Najbolji u redovima Srbije bio je Bjelica sa 12 poena, dok su pored njega u poenima istaknuti bili Zoran Erceg i Bogdan Bogdanović sa 9, kao i Teodosić sa 8.

Srbija je imala katastrofalan šut za tri poena, pogodila je samo četiri iz trideset pokušaja, ali su one dolazile u veoma bitnim momentima. To samo pokazuje koliko rezerve ima ova ekipa, jer je i u takvoj situaciji uspela da trijumfuje protiv domaćina.

U Nemačkoj reprezentaciji istakli su se Dirk Novicki i Tibor Plajs sa po 15 poena. Ipak i dominantna centarska linija im nije pomogla protiv Srbije, iako su imali i dodatnu pomoć sudija, koje su donele neke diskutabilne odluke na štetu naše reprezentacije.

Srbija će posle dve vezane pobede na startu protiv teških protivnika imati dan pauze, a u utorak je, takođe od 15 časova, očekuje duel protiv Islanda, koji je na papiru najslabiji rival u grupi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

BLOG UŽIVO: 14:45 - LUDA ATMOSFERA SRPSKIH NAVIJAČA PRE POČETKA MEČA

Srbi su okupirali plato oko Mercedes arene, i napravili karnevalsku atmosferu. Nemci prodaju i suvenire sa četničkim obeležjima, koje naši navijači kupuju i pored visoke cene.

>>> Košarkaši Srbije ujedinili četnike i Nemce: Neverovatna fotka iz Berlina (FOTO)

>>> FOTO-UBOD: Nemci prodaju ČETNIČKE ŠAJKAČE: Iznenadiće vas koliko koštaju!

>>> FOTO UBOD: Dva srpska cara zaje*ala i tapkaroše

14.30 - SELEKTOR NEMACA OBJAŠNJAVA KAKO DA NJEGOVI IGRAČI ZAUSTAVE BJELICU, DOK SRBIN CEPA MREŽICE IZA LEĐA

Sat vremena pre utakmice košarkaši obe ekipe su izašli na teren da osete obruče i nameste šut pre zvaničnog zagrevanja. OPŠIRNIJE OVDE.

14.22 - CENA KARTE DOSEGLA I 100 EVRA

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako se bliži vreme utakmice, cene karata rastu. Tako su dosegle veliku cifru od 100 evra, ali su ova dvojica Srba uspela da je pronađu za 15. Šta reći, osim bravo.

14. 05 - I NOVICKI JE NA PARKETU

Nedugo zatim na parketu se pojavio i Dirk Novicki koji će biti najveća pretnja srpskom timu. - Najveći evropski igrač ikada! Biće velika čast igrati protiv takvog asa. Ali, ova ekipa je jedna celina. Mi smo pravi tim. Neka nam Dirk da 30 poena, samo da mi pobedimo - rekao je Bjelica, junak pobede nad Španijom. 14.00 - NEDOVIĆ I MARKOVIĆ PRVI NA ZAGREVANJU Tandem srpskih bekova iz španske lige prvi su izašli na parket O2 Arene na zagrevanje pred meč sa Nemcima.

13.45 - KARTE KOD TAPKAROŠA SU OKO 70 EVRA

- Naši navijači pokušavaju da dođu do karata za meč. Međutim, nema na blagajnama pa moraju kod tapkaroša koji ovo parče papira cene oko 70 evra. Međutim, svi čekaju da padne cena do početka meča - javlja izveštač Telegrafa iz Berlina.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

13.37 - NEMCI OSLABLJENI

Robert Bencing neće nastupiti protiv Srbije, a konačna procena težine njegove povrede i vreme odsustva sa terena biće naknadno određeni. Podsetimo, krilni igrač se povredio protiv Islanda u prvom kolu.

13.30 - KLADIONICE SU UZ SRBIJU

Kvota na pobedu srpskog nacionalnog tima iznosi 1.30, dok je na Nemce čak 3.70, iako su domaćini takmičenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA