Borković osvojio prvo i drugo mesto na trkama u Češkoj!

Srpski automobilista zauzeo prvo i drugo mesto u Češkoj

  • 3

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nastavlja da dominira u tekućoj FIA ETCC sezoni. On je na trkama u češkom Brnu u toku vikenda zauzeo prvo i drugo mesto. Ovom pobedom se Borković učvrstio na prvom mestu u generalnom plasmanu dva vikenda pre kraja sezone.

U prvoj trci je Borković zauzeo drugo mesto iza Mata Homole, dok je najveći rival srpskog automogiliste u generalnom plasmanu, Čeh Petr Fulin, bio treći.

>>>Šampion velikog srca: Borković vozio karting sa decom iz Prihvatilišta (FOTO)

Zbog pucanja prednjeg desnog stakla na automobilu, Fulin je bio diskvalifikovan što je omogućilo Borkoviću da se pobedom u drugoj trci odlepi na 22 boda i da se učvrsti na prvom mestu generalnog plasmana. Odustajanje Fulina iskoristio je upravo Homola, koji ga je prestigao i ima bod više od njega.

Foto:promo/Dušan Borković Foto: promo/Dušan Borković

Dušan Borković koji vozi za NIS Petrol by B3 Racing tim u toku vikenda u Češkoj osvojio je ukupno 20 bodova (2 kvalifikacije, 8 prva trka, 10 druga trka).

Foto: promo/Dušan Borković Foto: promo/Dušan Borković

- Presrećan sam posle današnjih trka. Iskreno, nisam očekivao da ću biti ovako dobar. Imao sam veliku bodovnu prednost u odnosu na Fulinu, ali je zbog njegovih tehničkih problema u drugoj trci koju nije vozio, došlo do promene u generalnom plasmanu.

- Sada je na drugu poziciju izbio Homola, a ja sam bodovnu razliku dodatno uvećao. Sa nestrpljenjem očekujem Belgiju i nadam se da ću i tamo osvojiti bar ovoliko bodova, pa da sa lepom razlikom putujem u Pergusu na završnicu - izjavio je vozač iz Pančeva.

Foto: promo/Dušan Borković Foto: promo/Dušan Borković

Naredni vikend biće vožen u Belgiji na nekadašnjoj stazi Formule 1 - Zolder, 19. i 20. septembra.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA