Francuskoj neizvesna završnica protiv Poljske, istorijski pogodak Tonija Parkera! (VIDEO)

Mnogo uzbudljivih utakmica viđeno je trećeg dana Eurobasketa, gde su se igrali mečevi u okviru grupa A i D

  • 0

Trećeg dana Eurobasketa igrale su se utakmice u okviru grupa A i D. Francuska je u derbiju grupe A pobedila Poljsku sa 69:66 i tako ostala jedina neporažena ekipa u toj grupi. Meč će se pamtiti i po tome što je Toni Parker na toj utakmici postigao istorijski pogodak, kojim je postao najbolji strelac svih vremena na prvenstvima Evrope.

Ovaj pogodak izazvao je ogromno oduševljenje i ovacije Francuskih navijača u Hali, koji su oduševljeni što je njihov miljenih ostvario ovako veliko dostignuće.

Parker je bio i najefikasniji na meču u redovima Francuza sa 16 poena, a po 12 su postigli Nando De Kolo i Makael Želabal.

Favorit grupe D doživeo je pravi šok u 3. kolu, pošto je poražen od Belgije neverovatnim košem u poslednjim sekundama.

Belgija je slavila rezultatom 76:74 (12:20, 23:15, 22:19, 19:20). Koš odluke postigao je Žile koji je uz zvuk sirene iz odbojke uspeo da poentira. On je uhvatio promašaj svog saigrača Van Rosoma.

Utakmica je počela ranim vođstvom Litvanaca. Oni su u drugoj četvrtini imali prednost od 10 poena ali su Belgijanci uspeli da se vrate.

>>>BJELICA JE MAJSTOR: Ovim košem je srušio Nemce u poslednjoj sekundi (VIDEO)

Litvanci su nekoliko minuta pre kraja uspeli da se odlepe na 6 poena razlike ali su Belgijanci sa 2 trojke izjednačili. Usledila je serija promašaja i na jednoj i na drugoj strani. Litvanci su imali napad za pobedu ali je Kalneitis promašio trojku 4 sekunde pre kraja. Van Rosom je brzo preneo loptu do litvanskog koša, šutirao je i promašio. Njegov šut je uhvatio Žile i iz odbojke doneo pobedu Belgijancima.

Sudije su nakon pregledanog snimka rekle da je šut bio regularan.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Lodžeski koji je upisao 20 poena, 3 skoka i 5 asistencije. Tabu je dodao 16, a Van Rosom 13 poena. Kod Litvanaca su se istakli Valančijunas koji je imao 25 poena i 12 skoka i Jankunas koji je dodao 13 poena.

Letonija je došla i do druge pobede, ovoga puta je slavila protiv Češke, sa 72:65. Predvodio ih je Janis Blums sa 14 poena, a Strelnieks i Berzins su dodali po 11. Češkoj nije vredelo 22 poena Tomaša Satoranskog, kao ni 17 Jana Veselog i 11 poena Blejka Šilba. Ostali igrači bili su daleko ispod nivoa, a to je i ključni problem Češke, koja nema dugu klupu.

Rusija je nastavila sa porazima, pa je u Monpeljeu zabeležila i treći, te je tako gotovo izvesno izgubila šanse za dalji plasman. Bolja od ''Zbornaje komande'' bila je Finske sa 81:79 (16:20, 20:18, 27:26, 18:15), u trećem kolu A grupe prvenstva Evrope.

Vođena je izjednačena, na kraju dramatična borba, u kojoj je Fince do dragocene, prve pobede na šampionatu, doveo Koponen pogotkom tri sekunde pre kraja meča.

Bosna je došla do velike pobede protiv Izraela sa 86:84, pogotkom Elmedina Kikanovića u poslednjoj sekundi meča. Bosanci su slavili u uzbudljivom meču, koji je otišao i u produžetak i rešen je bukvalno u poslednjoj sekundi.

>>> Bivši centar Zvezde u poslednjoj sekundi doneo Bosni pobedu nad Izraelom! (VIDEO)

Bosanci su tako ostali u igri za dalji plasman, koji će juriti u duelima protiv Rusije i Finske u poslednja dva kola grupe A.

Najefikasniji u redovima Bosne bio je Nemanja Gordić sa 22, dok je Kikanović dodao 17 poena. Kod Izraelaca se istakao Omri Kaspi sa 29 poena.

GRUPA A

REZULTATI

Finska - Rusija 81:79

Izrael - Bosna i Hercegovina 84:86

Francuska - Poljska 69:66

Tabela:

1. Francuska 3-0

2. Izrael 2-0

3. Poljska 3:0

4. Finska 1-2

5. BiH 1-2

6. Rusija 0-3

GRUPA D

REZULTATI

Litvanija - Belgija 74:76

Češka - Letonija 65:72

Ukrajina - Estonija 71:78

Tabela:

1. Češka 2-1

2. Belgija 2-1

3. Litvanija 2-1

4. Letonija 2-1

5. Estonija 1-2

6. Ukrajina 0-3

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA