SRBIJA RUTINSKI ODRADILA ISLAND: Trojkaški šou Kalinića i Nedovića! (FOTO) (VIDEO)

Izabranici Aleksandra Đorđevića ostvarili i treću pobedu u B grupi

  • 24

Košarkaši Srbije ostvarili su i treću pobedu u B grupi Evropskog prvenstva, a savladan je Island 93:64 (24:16, 18:16, 25:16, 26:16).

Nije bilo toliko lako kao što rezultat pokazuje - potpuni autsajder je pokazao ozbiljnu borbenost i agresivnost, a Srbija nije prikazala svoju najbolju igru, pogotovo u prvom poluvremenu.

Imaće šta da zameri selektor Đorđević u tom delu meča, a u nastavku su se naši reprezentativci uozbiljili, a Islanđani ostali bez energije. U četvrtoj četvrtini je Srbija i napravila najveću razliku od 31. poena.

>>> Kako Srbi za 4,1 sekundu postignu perfektnu trojku! (VIDEO)

Najefikasniji bili su Nedović 15 poena, Raduljica 13, Kalinić 12 i Kuzmić sa 11 poena.

SRBIJA: Teodosić 4 (6as), Simonović 3 (1/1 za tri), Kuzmić 11 (4/4 iz igre), Bogdanović 9 (2/6 za tri, 6as, 7sk), Bjelica 7, Marković 2, Kalinić 12 (3/3 za tri), Nedović 15 (1/4 za tri), Milosavljević 8 (3/3 iz igre), Raduljica 13, Erceg 3 (1/1 za tri), Milutnov 6.

ISLAND: Hermanson 6, Karason, Natanaelseon, Sigurdarson 6, Beringson 8, Stefanson 3, Magnuson 3, Viljalmson 9, Gunarson 18 (4/7 za tri), Ermonlikskij 6, Palson 3, Stajnarson 2.

>>> AIR KALINARI: Kalinić blokadom ubio u pojam islandskog košarkaša (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Srbija nije ispuštala vođstvo u prvom poluvremenu. Ipak, igra nije bila na visokom nivou, pa su igrači Islanda koristili svoju prednost - kad već nema visokh igrača, bili su brzi u preuzimanju igrača i udvajanju, što im je na kraju donelo naše greške i izgubljene lopte.

Delovalo je da će posle 6:0 na startu meča biti rutinski meč, ali se Island pokazao borbenijim. Đorđević je u prvoj četvrtini napravio dosta izmena, a opuštenost u napadu Srbije brzo je kažnjena.

Ipak, pravovremenim koševima van linije 6.75 i onim koje je Kuzmić pogađao u reketu uspevali smo da prekinemo nalet Islanđana, ali umesto da smo gradili razliku, igrači su ishitrenim potezima uglavnom gubili napad.

Za prvih 20 minuta, Srbija je imala čak 15 izgubljenih lopti.

Dosta bolje je ekipa izgledala u trećoj deonici - konačno je napravljena lepa serija od 7:0 kojoj je značajno doprineo Bogdanović trojkom i poenima, i tada je usledila prva prednost od 15 poena.

Island je i dalje forsirao jaku odbranu, s tim da je rešenja za nju ovaj put bilo.

U četvrtoj četvrtini je otpor Islanda nestao - lako smo održavali prednost od 20+ razlike, a priliku da upiše i prve minuta na Eurobasketu dobio je Milutinov.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

BLOG UŽIVO

Evo i detalja sa zagrevanja u Mercedes Benc Areni.

Srpski navijači uvek raspoloženi uoči meča. Kako javlja naš reporter, očekuju ubedljivu pobedu Bjelice i drugova.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

 

Sudeći prema snimcima koji nam stižu iz Berlina Island će protiv Srbije imati veliku podršku sa tribina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA