BUM BUM Italijani: Belineli i Galinari razneli Špance i dali im 105 poena

Italijani brojali do stotke * Domaćin takmičenja poražen od Turske rezultatom 80:75

  • 3

Tri kola - dva poraza Španije! Pa ko bi se tome nadao?

Posle Srbije, i Italija je nanela poraz Furiji u okviru grupe B, i ne samo što je nanela novi udarac četi Serđa Skariola, to je uradila u velikom stilu, tako što je napunila koš Furije kao niko pre njih.

Italija - Španija 105:98 (19:20, 23:25, 31:18, 32:35).

Situacija u grupi je sada takva da je Srbija i dalje jedina sa maksimalnim učinkom posle tri runde, a Italijani, kao i Turci, imaju skor 2-1, dok će Španci sada morati da vide šta će i kako će u preostala dva kola protiv autsajdera Islanda i domaćina Nemačke.

Azure su do velikog trijumfa nosili neverovatni Marko Belineli, koji je u 27 poena ugradio fenomenalnih sedam trojki iz devet pokušaja, i  Danilo Galinari, najefikasniji igrač Azura sa 29 poena. Uz pomenuti dvojac najzaslužniji za pobedu selekcije Simonea Pjaniđanija bili su i Andrea Barnjani sa 18 poena, Alesandro Đentile koji je postigao 13 i Pjetro Aradori sa 11 poena.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Na drugoj strani blistao je nezaustavljivi Pau Gasol, najefikasniji akter utakmice sa 34 poena, a uz to je zabeležio i 10 skokova i 5 asistencija!

Ali, i njegova briljantna partija ostala je u senci čudesnog šuterskog izdanja novog igrača Sakramenta Belinelija, koji je u trećoj deonici, u kojoj su Italijani režirali veliki preokret, pogađao trojke kao na traci, dok ga je u stopu pratio Galinari.

Obojica su do ludila dovodili Špance, koji su ovim porazom praktično oprostili od prvog mesta u grupi. Mada, ne bi čudilo daa su u pitanju mutne igre kako bi izbegli Francuze u polufinalu, a išli tamo upravo na Srbiju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Turska se oporavila od teškog poraza protiv Španije, a Nemačka očigledno nije od koša Nemanje Bjelice u nedelju - domaćin Evropskog prvenstva je poražen u direktnoj borbi za drugi krug rezultatom 80:75.

Rezultat to ne govori, ali su Turci praktično u prvoj četvrtini rešili pitanje pobednika. Stekli su 20 poena viška koje su samo održavali do kraja. Ipak, ko zna kako bi se meč završio da je do kraja ostalo još par minuta, pošto su Švabe furiozno odigrale poslednju deonicu.

Ovaj rezultat donekle ne ide na ruku srpskim košarkašima koji protiv Turske igraju u sredu od 14.30, ali ovo znači d aje osmina finala obezbeđenja. U slučaju pobede nad Turcima, izabranici Saše Đorđevića će sasvim sigurno biti prvi u grupi B.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Osman sa 17 poena, Erden je ubacio 16,a  Drejper i Iljasova po 15. S druge strane, Šreder je brojao do 24, Novicki je imao 15, a Bencing 13.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Što se tiče utakmica odigranih u grupi C, Slovenija je na mišiće savladala Holandiju rezultatom 81:74. Klemen Prepelič je imao 16 poena i 6 asistencija, Zoran Dragić 13 poena, 6 skokova i 5 asistencija, Jaka Blažič 13 poena i Alen Omić 11, uz 6 skokova.

Holanđane je predvodio Šarlon Klof sa 25 poena, 6 skokova i 4 asistencije, a pratili su ga Vorti de Jong sa 19 poena i 6 uhvaćenih lopti, te Robin Smulders sa 14 poena.

Grci su opravdali ulogu favorita i bez većih problema slavili su protiv Gruzije rezultatom 79:68. Kalates je imao 19 poena, po 12 su dodali Kufos i Antetkunmpo, dok je Zizis imao 11. Šengelija je u redovima Gruzije ubacio 20, a Markoišvili je imao 11.

Košarkaši Hrvatske ostvarili su drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Zagrebu. Savladali su Makedoniju rezultatom 73:55. U ekipu Hrvatske vratio se Bojan Bogdanović koji je zabeležio 13 poena i šest skokova.

Najefikasniji je bio Dario Šarić sa 15 poena i sedam uhvaćenih lopti, a 12 je dodao Krunoslav Simon. Kod poraženih dvocifren je bio samo Samardžiski sa 10 poena, a po devet su dodali Vojdan i Damjan Stojanovski.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boka

    8. septembar 2015 | 23:56

    Malo smrdi na Špansko namještanje i izbjegavanje Francuza.

  • Komentator

    9. septembar 2015 | 00:50

    Treba sad biti pametan pa igrati sa pola gasa naredne dve. Ne da svi vide ali sa par konceotuaknih propusta. Tako bismo bili treći, Španci četvrti. A kako za sad stvari stoje Španci Francuzi Italijani Litvanici i Grci bi bili u istom delu žreba i ne bismo mogli sa njima do finala da se sastanemo. U našem bi od zvučnijih imena tu bili Turci i Hrvati. Al tek u polufinalu neki od ta 2 tima. Do tad Poljaci Litvanici. Moramo nekad i pametno odigrati. Ne bi valjalo uvek glavom kroz zid :)

  • Luna

    9. septembar 2015 | 17:25

    Mnogo laju i zato gube!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA