Ova Srbija zna da igra fudbal - Orlići petardom ispratili Litvance kući (VIDEO)

Dvostruki strelci za naš tim bili su Uroš Đurđević i Sergej Milinković Savić, dok je fenomenalnu partiju golom krunisao i Ognjen Ožegović

  • 22

Gde su stali posle Novog Zelanda, omladinci Srbije nastavili su i u kvalifikacijama!!! Samo što su ovog puta nosili dres mlade fudbalske reprezentacije koja je demolirala Litvaniju na putu ka EP u Poljskoj - 5:0 (3:0).

Sastavljeni od igrača 1994, 1995. i 1996. godišta, prvaka Evrope 2013 i šampiona sveta 2015, potpomognuti ostalim momcima, mlada reprezentacija je održala čas fudbala Litvancima na otvaranju kvalifikacijama. dali su pet, a mogli su da broje do 10.

Dvostruki strelci za naš tim bili su Uroš Đurđević i Sergej Milinković Savić, dok je fenomenalnu partiju golom krunisao i Ognjen Ožegović. Lepršava, jednostavna i igra lepa za oko. To su navijači u Gornjem Milanovcu mogli da vide.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Čak osam zlatnih omladinaca sa Novog Zelanda zauzeli su mesto u prvih 11 - kompletna odbrana i vezni red (Gajić, Antonov, Veljković, Babić, Zdjelar, Grujić, Maksimović, Milinković Savić). Naravno, potpomognuti golmanom Radunovićem i napadačkim tandemom Đurđević - Ožegović.

Tandem koji se pokazao kao zalog za budućnost i tandem koji je kreirao prva dva gola. Oba je dao napadač Palerma, ali zahvaljujući kolegi iz Vojvodine. Kod prvog je natrčao na odbitak (29. minut), dok je drugi dao sa penala. Prethodno je Ožegović nasamario igrače Litvanije i bio oboren.

Tražio je da od Đurđevića da upravo on izvede najstrožu kaznu i golom kruniše povratak u reprezentaciju posle dve godine. Odbijen je, ali se nije ljutio. Svoju šansu je dočekao na početku drugog poluvremena kada je u 49. minutu iskoristio asistenciju Sergeja Milinkovića Savića i šutem iz prve povisio na 4:0.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prethodno je u finišu prvog poluvremena (44. minut) upravo njegov asistent pogodio za 3:0. Maestralan pogodak glavom u padu. Tu se vezista Lacija nije zadržao. U 75. minutu je izveo slobodan udarac za TV špice i izmamio aplauze zbog gola kojim je postavljen konačan rezultat.

Vredi pomenuti da su debi upisali napadač Novog Pazara, dvometraš, Fejsel Mulić i vezista Partizana Saša Lukić. Ovo je ubedljivo najveća pobeda u drugoj kvalifikacionoj grupu u kojoj su Slovenci ranije tukli Andoru (4:0).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pana

    8. septembar 2015 | 21:01

    Momci svaka cast samo napred,vas treba u A tim da pokazete Toletu i njegovim pulenima kako se gine za SRBIJU!

  • GATE7

    8. septembar 2015 | 21:09

    Da se vise ne bi blamirali i stideli,sve u A tim!

  • Ljuba

    8. septembar 2015 | 21:04

    Kako ovi mladi ovako a penzioneri onako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA