Borba tamnoputih fudbalera u Rusiji sa rasizmom (VIDEO)

Roberto Karlos, Emenike, Ari, igrači malog fudbala Sirilo i Puljo i mnogi drugi uzeli učešće u obeležavanju Dana borbe protiv rasizma

  • 0

Tamnoputi fudbaleri koji igraju u Rusiji uzeli su učešće u obeležavanju dana borbe protiv rasizma. U spotu televizije „Kiša“ pojavljuju se Roberto Karlos, Sejdu Dumbija, Emanuel Emenike, Ari, kao i naturalizovani Brazilci Sirilo i Puljo, ruski reprezentativci u malom fudbalu.

Tu su i golman moskovske Lokomotive Giljerme, odbrambeni igrač Anžija Benoa Angbva, bivši napadač Lokomotive Piter Odemvingije, koji sada igra za engleski Vest Bromvič Albion, napadač Kubanja Lasina Traore...

Fudbaleri drže plakate sa antirasističkim porukama. Tako Brazilac Ari, napadač Spartaka iz Moskve, ima u rukama plakat s napisom: „Dopada mi se kad uče sove, ali ne i navijači“. Proslavljeni brazilski as Roberto Karlos, koga su dva puta dok je bio igrač Anžija gađali bananama, drži plakat sledeće sadržine: „Dok ti bacaš banane na igrače, ja se borim s glađu u Brazilu“.

Nigerijski napadač Spartaka Emenike se pita zašto mora da bude kažnjen on, kada su njega navijači gađali grudvama snega. Njega su provocirali navijači Dinama u gradskom derbiju, a on im je odgovorio srednjim prstom zbog čega je bio kažnjen novčano i uslovnom diskvalifikacijom do kraja sezone.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA