Brašanac: Marakana nije više neosvojiva tvrđava

Partizanov vezni fudbaler veruje da Zvezdi neće mnogo pomoći domaći teren u predstojećem derbiju

  • 14

Najbolje leto u karijeri, verovatno i u životu, živi Darko Brašanac.

Od kada se ustalio među startere Partizana više se nijedna utakmica crno-belih ne može zamisliti bez odličnog veznog igrača. Sem toga, debitovao je za A reprezentaciju, a na vrhuncu lepih stvari koje su mu se dogodile za vrlo kratko vreme - stigla je i svadba!

>>> Nadigrao Jermene u petak, u subotu se ženi

U 149. večiti derbi Brašanc ulazi kao "sveže" oženjen.

- Pa dobro, lep je osećaj, ništa se nije mnogo tu promenilo. Sad sam ozbiljniji čovek... To je još jedna lepa stvar koja mi se desila, još jedna u nizu za mene u poslednjih nekoliko meseci - ne skida osmeh sa lica Brašanac. Bukvalno, sija od zadovoljstva.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

>>> Debitant u reprezentaciji oduševljen: Do juče sam ih samo na TV gledao!

Derbi, dakle, čeka vidno raspoložen. Emotivno potpuno ispunjen čeka najvažniju utakmicu u domaćim okvirima.

- Lep je osećaj pred utakmicu sa Zvezdom. Uvek je ta nedelja pred derbi specifična. Svi  jedva čekamo utakmicu, svaki derbi je priča za sebe, uvek je fenomenana atmosfera.  Jedva čekamo da krene i, naravno, očekujemo da osvojimo tri boda.

Prednost domaćeg terena poslednjih godina više su koristili crno-beli. Veći broj utakmica dobio je aktuelni šampion kod kuće, nego Zvezda pred svojim navijačima u duelima sa najvećim rivalom.

- Mislim da Marakana više nije neosvojiva tvrđava za nas, što su neki poslednji derbiji i pokazali. Veća je prednost bila na našoj strani u Humskoj. Domaći teren im više nije velika prednost. U svakom slučaju mislim da su u derbiju podjednake šanse, tako će biti i u subotu, ko bude agresivniji i skoncentrisaniji, pobediće.

>>> BRAŠNJAVI, MAJSTORE: Ovako su Grobari klicali svom junaku! (VIDEO)

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Zvezda je promenila tim, mnogo igrača je došlo. Mnogo ih je i otišlo...

- Dosta su se pojačali, menjaju ekipu, menjaju igrače. Sigurno je da smo ih pratili, a imamo još vremena da ih analiziramo do početka meča, sigurno je da će nam stručni štab predočiti sve njihove mane i vrline, tako da ćemo sigurno ući spremni. Ne bih o imenima, ali stvarno imaju dobrih pojedinaca, prvi su na tabeli što mora da nam je oprez.

Brašanac smatra da je Partizanovo kontinuirano učešće u evrokupovima, a Zvezdin izostanak iz istih poslednjih godina, može biti jak adut na strani crno-belih u međusobnom okršaju.

- Mislim da jesmo u prednosti zbog toga, što smo i pokazali to u prethodnih nekoliko derbija, pošto imamo više pobeda nego oni. Sigurno da je i to možda razlog naših boljih rezultata. Značiće nam i sada, jer smo odigrali veliki broj ozbiljnih utakmica ovog leta, tako da verovatno će nam koristiti u nekom delu utakmice, a na nama je samo da to iskoristimo.

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shone

    9. septembar 2015 | 20:42

    Iskreno pored brasanca,vulicevica,zivkovica i oumarua,zvezda je jaca od partizana na svakoj poziciji i zato mislim da ce pobediti ovaj derbi !

  • Звезда

    9. septembar 2015 | 19:47

    Одуваће вас хук СЕВЕРА!

  • мићко

    9. septembar 2015 | 21:04

    Bravo Kolumbo,pa i nije,sad je Rajko Mitić

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA