DOPING SKANDAL trese borbu decenije!

Ne baš lepe vesti vezane za meč Mejvedera i Pakjaa dospele su u javnost

  • 1

Jedan od najboljih boksera u istoriji Flojd Mejveder pobedio je u "Borbi veka" Manija Pakjaoa drugog maja ove godine i time produžio niz pobeda na 48. Međutim nekoliko meseci nakon borbe pojavila se informacija da je "Gospodin novac" koristio nedozvoljenu vakcinu dan pre meča.

Mejveder je koristio vakcinu posle vaganja što je nedozvoljeno tako malo pre početka meča.

>>>MEJVEDEROVO HVALJENJE NE POZNAJE GRANICE: Za put mu je potrebana samo ogromna količina novca (VIDEO)

Priču je u javnosti pustio ugledni sportski novinar Tomas Hauser, koji se bavi pokrivanjem boksa i doping skandala u tom sportu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Problem je u tome što je Mejvederov tim prijavio USADA-i uzimanje nedozvoljene vakcine 18 dana nakon borbe. Obrazloženje je bilo da je Flojd uzimao vakcinu zbog dehidracije usled napora da dovede kilažu u red. USADA je retroaktivno dozvolila ovaj potez Mejvedera.

Problem sa vakcinom nije u njenom sastavu. Ona je sadržala samo multi-vitamine i vitamin C. Problem je u tome što ova vakcina može da prikrije prisustvo drugih nedozvoljenih sredstava.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Situacija postaje zanimljivija ako se uzme u obzir da Pakjaou nije dozvoljeno da upotrebi injekciju Toradola zbog istegnutog mišića pre borbe. Takođe je Mejvederov tim odbio predlog koji je stigao iz Pakjaovog tabora da se svaki prekršaj vezan za doping sankcioniše kaznom od 5 miliona dolara.

Mejveder je dobio "Borbu veka" odlukom sudija nakon 12 rundi. To je bila 48 pobeda boksera koji u karijeri nema nijedan poraz.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA