NBA: Sparsi uništili Lejkerse i sa Brajantovim povratkom na teren (VIDEO)

Lejkersi doživeli debakl u Teksasu, Klivlend iznenadio Njujork, Durant se poigravao sa Kingsima...

  • 0

Ni povratak Kobija Brajanta na parket nije pomogao Los Anđeles Lejkersima da izbegnu katastrofu u San Antoniju. Domaći Sparsi deklasirali su goste iz Grada anđela sa ubedljivih 121:97, i sada čvrsto drže prvu poziciju Zapadne konferencije pred plej-of, koji počinje za nedelju dana.

"Stara garda", Tim Dankan, Manu Đinobili i Toni Parker, briljirala je u duelu sa Lejkersima. Dankan je postigao 21 poen, a po poen manje ubacili su Argentinac i Francuz. Na drugoj strani, Kobi Brajant zaigrao je posle sedam utakmica pauze zbog povrede, ali njegovih 18 poena nije bilo dovoljno da Lejkersi pariraju raspoloženim "mamuzama". Za tim iz Teksasa to je bila sedma uzastopna pobeda i imaju najbolje šanse da sa liderske pozicije uđu u plej-of, dok su Lejkersi, dva meča pre kraja regularnog dela, prokockali svoju veliku šansu da se domognu četvrtog mesta i prednosti domaćeg terena u plej-ofu.

Slabu poziciju u plej-ofu imaće i Njujork, koji će najverovatnije sa sedmog mesta ići na drugoplasirani Majami. A jedan od uzroka zašto su sedmi na Istoku Njujorčani mogu da traže i u porazu od slabašnog Klivlenda. Sjajni ruki Kajri Irving predvodio je "konjanike" do trijumfa, a kod gostiju je jedina lepa vest to da se na teren vratio Amari Stodemajer.

Oklahoma je u gostima pregazila skromni Sakramento, i nastavila da vrši pritisak na San Antonio u borbi za lidersku poziciju na Zapadu. Kevin Durant bio je blizu tripl dabla, pošto je protiv Kingsa ubacio 29 poena i imao 14 skokova i sedam asistencija.

U direktnom duelu za prednost domaćeg parketa u plej-ofu, Atlanta je zahvaljujući raspoloženom Džou Džonsonu porazila Boston. Sjajni bek šuter "jastrebova" ubacio je 30 poena. Na terenu su se pojavila i dvojica srpskih košarkaša. Radmanović je dao šest poena za Atlantu, a Pavlović je bio strelac četiri koša za Boston. Dalas je bio ubedljiv protiv Golden stejta, dok je katastrofalni Šarlot nastavio crni niz poraza. Bobketsi su doživeli 19. uzastopni poraz, a sinoć im je meru uzeo Memfis.

REZULTATI

Šarlot - Memfis 80:85

Atlanta - Boston 97:92

Klivlend - Njujork 98:90

Dalas - Golden Stejt 104:94

San Antonio - LA Lejkers 121:97

Sakramento - Oklahoma Siti 92:103

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA