Nemci ispali sa Eurobasketa: Španci posle drame u osmini finala!

Veliki Dirk Novicki odigrao je poslednji meč za nacionalni tim

  • 2

Furija je uz mnogo sreće pregrmela "grupu smrti"!

Reprezentacija Španije pobedila je u Berlinu Nemačku u meču odluke za opstanak na Eurobasketu, rezultatom 77:76, i time, najverovatnije, zauzela drugo mesto u grupi B pred borbe u nokaut fazi. Španci će zadržati prvo mesto do Srbije samo ukoliko Turska opravda ulogu favorita i pobedi Island.

>>> Poljaci u finišu slomili Fince i pobegli od Srbije

Tek u tom slučaju poredak u grupi biće sledeći: Srbija (5-0), Španija (3-2), Italija (3-2), Turska (3-2).  

To znači i da će Španci u osmini finala igrati protiv Poljske, a u četvrtfinalu, u velikom derbiju, gotovo izvesno - protiv Grčke.

Tragičar utakmice i tragičar Nemaca bio je ubedljivo najbolji igrač domaćeg tima, plejmejker Denis Šreder, koji je tri sekunde pre kraja promašio penal za produžetak, pošto ga je pri šutu za tri poena faulirao Pau Ribas. Košarkaš Atlante pogodio je prva dva bacanja, ali ne i treće, i tako je u nepovrat otišao produžetak i šansa da se Nemci dokopaju osmine finala i eliminišu Špance.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Šreder je bio najefikasniji akter utakmice sa 26 poena.

Ništa nije slutilo na dramu sredinom poslednje deonice, pošto su Španci imali +13 (65:52), međutim, Nemci su mnogo bolje odigrali finiš i stigli na samo poen zaostatka 22 sekundi pre kraja trojkom sjajnog Loa, nedugo pošto je i Novicki pogodio šut za tri!

>>> PUCAJU EMOCIJE: Veliki Novicki u suzama se oprostio od dresa Nemačke! (FOTO) (VIDEO)

U penal završnici Španija je održavala minimalnu prednost, ali je nesmotrenost Ribasa, koji je faulirao Šredera, dala priliku Nemcima da izbore produžetak. Ipak, momku od oca Nemca i majke iz Zambije zadrhtala je ruka u trećem pokušaju sa penala i bio je to znak za veliko olakšanje na licima igrača Furije.

Najefikasniji u španskom timu bio je Serhio Rodriges sa 19 poena. Gasol je ubacio 16 (11 skokova), Ljulj 14, a Mirotić 12 poena.

Ova utakmica ostaće upamćena i po tome što je bila poslednja za legendarnog Dirka Novickog u dresu nemačke reprezentacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA