Velika promena u NBA: Plej-of će zbog ovog biti mnogo uzbudljiviji!

Prema novim pravilima pobednicima divizija ubuduće neće biti zagarantovan plej-of

  • 0

Konačno! 

Plej-of NBA lige od naredne sezone igraće isključivo timovi koji u toku regularnog dela sezone budu imali najveći broj pobeda, bez obzira na plasman u svojim divizijama, odlučilo je vođstvo najjače lige na svetu.

To u praktičnom smislu znači sledeće: Ako, recimo, jedna ekipa zauzme prvo mesto u, na primer, Atlantik diviziji, to joj neće garantovati plasman u doigravanje ako bude imala lošiji skor od petog ili šestog tima u Centralnoj diviziji.

Ovo je svakako revolucinarna promena u odnosu na sve prethodne sezone i daleko je pravednija, jer će omogućiti da samo oni najbolji timovi, sa najboljim rezultatima tokom regularnog dela sezone, budu u plej-ofu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Dakle, rečeno najjednostavnije: Osam timova sa najboljim odnosom pobeda i poraza u toku regularnog dela sezone u obe konferencije, ubuduće će steći pravo igranja u plej-ofu.

Evo i primera kako bi ova promena, da je uvedena prethodne sezone, uticala na plasman u Zapadnoj konferenciji. Na primer, tamo je Portland sa skorom 51-31 bio na četvrtoj poziciji pred doigravanje, ispred ekipa sa boljim učinkom, Memfisa (55-27) i San Antonija (55-27), samo zato što su Trejlblejzersi završili na prvom mestu u svojoj Diviziji, a pomenuti dvojac to nije bio u svojim grupama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA