Niko neće nerešeno: Božović i Milinković baš raspoloženi u najavi Večitog derbija!

Iz tabora Partizana poručuju da derbi sa Zvezdom neće biti odlučujući u šampionskoj trci, a sa Marakane poručuju: Nećemo remi, samo nas pobeda zanima!

  • 19

"Goreće" u grotlu Marakane u subotu! 

Nadamo se ne i bukvalno, kao južna tribina najvećeg srpskog stadiona u jednom od minulih derbija, već pričamo, naravno, metaforički, o "vatrenoj" atmosferi svojstvenoj samo za "utakmicu nad utakmicama", o onoj "za koju se živi", koja se sa nestrpljenjem čeka od momenta kada krene sezona, o kojoj se priča, zbog koje se sve obaveze odlažu tog dana...

>>> BEZ NJEGA JE NEZAMISLIV DERBI: Mažić opet sudi Večitima!

Srbija će stati na 90 minuta, jer igra se - derbi!

Zvezda i Partizan 149. put u borbi za prvenstvene bodove. Šta, pred novi sudar crveno i crno-belih, kažu iz oba tabora? Krenimo od Humske...

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković kaže da derbi protiv Crvene zvezde neće odlučiti mnogo u šampionskoj trci i kao razlog za to naveo novi sistem takmičenja.

- Crvena zvezda je napravila dosta stvari u prelaznom roku i pokazala da ima šampionske ambicije. Oformili su vrlo kvalitetan tim, imaju ostvarenog trenera kojeg veoma cenim. Očekujem sadržajan derbi, dobru igru, rezultatsku neizvesnost i da će Srbija pričati o njemu danima. Jesmo rivali, uvek ćemo biti, ali nadam se da će sve proći u fer i sportskom duhu.

Foto: Telegraf   Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima ne brine ga činjenica to što su ove sezone rivali Crvene zvezde često igrali sa igračem manje zbog crvenog kartona.

- Izneo sam tačne i nepobitne činjenice kada sam to izjavio. Sudiji Mažiću je 11. večiti derbi, internacionalac je, najbolji srpski arbitar i zna svoj posao. Celokupna javnost je mirna kada Mažić sudi. Nismo razmišljali o čestim crvenim kartonima Zvezdinih protivnika, niti pričali o tome.

Milinković tvrdi da je suviše rano da se već sada iznose prognoze o epilogu sezone.

- Važan je derbi, ali videćemo šta donosi novi format takmičenja. Ipak, najbitnije je ono što će biti na kraju prvenstva. Imamo utakmicu manje od Zvezde i kada budemo u egalu sa njima govorićemo o bodovnoj prednosti.

Milinković je dodao da je Partizanova prednost u odnosu na Zvezdu to što je prisutan u Evropi.

- Utakmice u Evropi bi mogle da nam pomognu, iako to ne mora ništa da znači. Verujem u svoj tim, iako Zvezda ima veoma dobar sastav sa Srnićem, Kataijem, Donaldom, ali i mladim talentovanim igračima kao što je Grujić.

Milinković je potvrdio da se u ekipu posle povreda vraćaju Fabrisio Dornelas i Valeri Bozinov, i obojica će biti spremni za sutrašnji duel.

BOŽOVIĆ: NEĆU NEREŠENO, HOĆU POBEDU!

Na drugoj strani Topčiderskog brda preovladava optimizam. Sa Marakane u glas poručuju: Pobeda u derbiju!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je da u derbiju sa Partizanom nema favorita i poručio da će slaviti ekipa koja bude imala više inspiracije.

- Pred nama je jedan od najvećih derbija u Evropi. Često sam isticao da mi je životna želja da ponovo osetim adrenalin na večitom derbiju. To je utakmica zbog koje se živi, koja daje heroje i tragičare. Igramo protiv najvećeg rivala, da nema Partizana ne bi verovatno bili ni ovakve Zvezde. Meč ništa ne reševa, ali je veliki prestiž - rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Crnogorski trener dodao je da ne bi prihvatio nerešen rezultat jer, kako je naveo, njegov tim uvek ide na pobedu.

- Derbi je uvek inspiracija. Mnogo puta se dešavalo da u večitom derbiju slavi slabiji tim. Igramo na našem terenu i pred našim navijačima, što je prednost. Remi ne bi bio dobar rezultat za nas, bez obzira na ime rivala.

Božović je kazao da računa na sve igrače, pa i na Srđana Plavšića, iako se pojavila informacija da se povredio na treningu.

- Osim duže odsutnog Orlandića, svi su spremni. Ne znam stvarno za povredu Plavšića, a informacije cure kao kroz probušenu kadu - poručio je Božović i apelovao na sve da utakmica prođe bez incidenata.

On je kazao da igra Partizana najviše zavisi od Andrije Živkovića.

- Najviše mi se sviđa Živković, jedan od najboljih igrača u Srbiji. Ima predispozicije da napravi lepu karijeru. Tu je Babović, jednim potezom može da reši, kao i Umaru koji je dosta brz. To su igrači koji su u ovom momentu najveći kvalitet Partizana - poručio je Božović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On nije želeo da komentariše izjave crno-belih da Zvezda ima pomoć sudija.

- Ne želim da dižem tenziju i dolivam ulje na vatru. Kada bi svi klubovi analizirali suđenje, svako bi našao greške. Nadam se da će suđenje biti najbolje moguće i da će se greške svesti na minimum.

Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković sa velikim nestrpljenjem očekuje meč.

- Spremni ulazimo u meč, poštujemo aktuelnog šampiona. Neka pobedi bolji, nadam se da ćemo to biti mi. Ne bih bio zadovoljan remijem i tako misle svi u klubu - rekao je Luković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momo

    11. septembar 2015 | 15:43

    Ja mislim da je više vrijeme da odigrate taj derbi sa puno golova pa neka pobjedi bolji ali brate da se igra do jaja!

  • Звезда

    11. septembar 2015 | 19:47

    Уз победу Звезде добра прилика да ДЕЛИЈЕ још једном одрже јавни час навијања, кореографије и све оно што друге групе уче од нас. Једна је Звезда, остало су покушаји!

  • IIKg

    11. septembar 2015 | 14:21

    0:3 tacan rezultat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA