Ovo Derbi ne pamti: Smanjen kapacitet Marakane, Rusima i Grcima zabranjen ulaz, obaraće se dronovi!

Desetorici huligana iz Beograda zabrana prisustva meču, dve tampon zone na istočnoj tribini

  • 56

Nikad jače i temeljnije pripreme policije uoči fudbalske svetkovine u Srbiji.

Fudbalsku utakmicu Crvena Zvezda-Partizan obezbeđivaće 2.800 policajaca u uniformi i civilu. Zbog bezbednosti, kapacitet stadiona smanjen je za 10.000 mesta. Na istočnoj tribini biće uspostavljene dve tampon zone, kako bi se predupredili sukobi navijača dva kluba. Policija je spremna i za eventualnu pojavu drona nad stadionom, tako da će u saradnji sa Vojskom Srbije ometati određene frekvencije i radio signale.

Na krovu stadiona biće pripadnici SAJ-a sa zaduženjem da obore dron ukoliko se pojavi kod stadiona.

Foto: Telegraf   Foto: Telegraf

Zbog brojnih incidenata koje su na prethodnom derbiju izazvali navijači tzv. bratskih klubova Rusije, Bugarske, Grčke, MUP je preko Interpola poslao obaveštenje da će stranim državljanima, sa navijačkim obeležijima koji su se uputili u Beograd na utakmicu, na graničnim prelazima biti onemogućen ulazak u Srbiju.

Desetorici huligana iz Beograda aktuelne su kazne, tj zabrana dolaska na derbi po Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na javnim skupovima.

Na stadion je zabranjen ulazak pijanim i drogiranim navijačima. Na stadionu che biti dežurni tužilac i sudija za prekršaje, koji će odmah procesuirati sve osobe koje naprave incident.

Večiti derbi, 149. po redu počinje u subotu u 18 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ma nemoj

    11. septembar 2015 | 13:05

    navijacima mozete zabraniti ulaz u drzavu, a imigrantima ne mozete. inace, ostale napisane mere podrzavam i nadam se da ovaj put nece biti problema i nereda.

  • Stefan

    11. septembar 2015 | 15:21

    Gde su bili pripadnici SAJ-a kad je leteo siptarski dron kojim se upravljalo iz loze stadiona? Grcima i Rusima zabraniti dolazak na utakmicu je najveca glupost koju su mogli da smisle. Ovim merama su samo postigli da jedno 2h pred pocetka utakmice glavna vest bude : Navijaci se sukobili sa policijom!

  • misa

    11. septembar 2015 | 14:52

    Da je ovaj lik sa slike dobijo bar 5 god.zatvora,sad ne bi bilo nikakvih problema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA