STRAŠAN FUDBALSKI VIKEND: Četiri velika evropska derbija plus River - Boka!

Ne smete propustiti ove fudbalske klasike...

  • 14

Klupski fudbal je mirovao skoro dve nedelje zbor reprezentativne pauze tokom koje su odigrane kvalifikacione utakmice za prvenstvo Evrope u Francuskoj, ali i one prijateljske širom sveta.

Vraćamo se u realnost, a bolji povratak nismo mogli da poželimo. jer, ovog vikenda je na programu pet velikih derbija, računajući i onaj večiti koji će se odigrati na Marakani.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN (Arena 1, subota 18.00)

Foto: Telegraf   Foto: Telegraf

Praznik srpskog fudbala na programu je u subotu od 18.00 časova na najvećem srpskom stadionu. Zvezda je lider sa 20 bodova, dok Partizan ima 15, ali i utakmicu manje. Na poslednja dva, crveno-beli nisu uspeli da postignu gol, ali će u ovom 149. biti blagi favoriti. Pre svega i zbog domaćeg terena.

- Pred nama je jedan od najvećih derbija u Evropi. Često sam isticao da mi je životna želja da ponovo osetim adrenalin na večitom derbiju. To je utakmica zbog koje se živi, koja daje heroje i tragičare. Igramo protiv najvećeg rivala, da nema Partizana ne bi verovatno bili ni ovakve Zvezde. Meč ništa ne reševa, ali je veliki prestiž - rekao je trener Zvezde Grof Božović.

MANČESTER JUNAJTED - LIVERPUL (Sport klub 1, subota 18:30)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Za mnoge je ovo najveće rivalstvo u fudbalu, ali je svakako jedan od najvećih derbija koji se igra. Na programu je u subotu od 18.30 na Old Trafordu, a oba tima imaju po sedam bodova. Junajted na svom kontu ima tri uzastopna trijumfa.

- Liverpul je najbolji protivnik posle reprezentativne pauze. Jedva čekamo utakmicu s Redsima koja je uvek specijalna za nas - rekao je Rajan Gigs, Van Galov pomoćnik.

ATLETIKO MADRID - BARSELONA (Sport klub 1 subota 20:30)

Foto: Tanjug/AP/Andres Kudacki Foto: Tanjug/AP/Andres Kudacki

Subota! Početak od 20.30 minuta, stadion Vinsente Kalderon! Oba tima imaju po šest bodova iz dva kola, ali Atletiko ne zna za pobedu nad Kataloncima još od februara 2010. godine u kupu i šampionatu. Doduše, dobili su ih u LŠ preprošle sezone, a iste su odigrali 1:1 na Nou Kampu. Bod koji je Jorgandžijama doneo titulu.

INTER - MILAN (Arena 4, nedelja 20.30)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Večernji termin u nedelju (20.45) rezervisan je za gradski derbi Neroazura i Rosonera. S jedne strane učitelj Roberto Manćini, s druge učenik Siniša Mihajlović. Biće veoma zanimljivo videti duel ove dvojice prijatelja koji su pred početak ove sezone preuzeli posrnule gigante.

Takođe, sve oči će biti uprte i u Adema Ljajića i Marija Balotelija. U prvog zbog dobro poznatog sukoba sa Mihajlovićem, u drugog jer je nosio dres Intera.

RIVER PLEJT - BOKA JUNIORS (Arena 1, nedelja 23:15)

I za kraj vikenda - šlag na tortu! Veliki argentinski derbi River - Boka, u okviru Primera divizije. O ovom meču se sve već zna, ali vredi pomenuti da će ovoga puta u njemu učestvovati i Karlos Tevez koji se vratio na Boku.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin do groba

    11. septembar 2015 | 23:38

    River vs Boka razvaljuje meč :D

  • !@#$/^&*()

    11. septembar 2015 | 22:14

    Neka da neko u komentar prognozu

  • Dragan

    11. septembar 2015 | 23:38

    Zvezda - Partizan. 2-X Man U - Liverpool 1 Atletiko - Barsa X Inter - Milan X-2

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA