Partizanu penal u derbiju nije sviran 20 godina - evo šta Mažić misli o tome!

Najbolji srpski sudija sudiće po 11. put meč između Crvene zvezde i Partizana

  • 25

Nema sumnje, Milorad Mažić i njegovi pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević su ubedljivo najbolje sudije koje Srbija ima.

Otuda i ne čudi što je 149. večiti derbi poveren upravo njima. Mažiću će ovo biti 11. put u karijeri, a prvi je sudio 2007. godine. Tada je svirao penal za Zvezdu, a potom preinačio odluku i - pogodio.

- Situacija kada sam svirao kazneni udarac za Crvenu zvezdu pa promenio odluku bila je ispravna. U tom momentu bi bila pogubna za mene da sam bio dosledan. Kritizeri se uvek bave teorijama zavere i to je karakteristično u Srbiji - rekao je Mažić u razgovoru za Arena Sport i dodao:

- Svaki derbi je nosio neku specifičnost, imao je svoju težinu. Zavisi od same situacije između dva kluba u tom momentu u prvenstvu. Svaki derbi koji sam do sada sudio je do sada nešto odlučivao.

Foto: Telegraf   Foto: Telegraf

Pred ovaj, 149. okršaj, iz Partizana su poletele otrovne strelice upućene Crvenoj zvezdi, ali i na račun sudija. A sve zbog nedosuđenog penala za njih već 20 godina.

- Moram da priznam da se statistikom ne bavim. Zašto Partizanu nije sviran penal 20 godina, time ne želim da se bavim. Da li se pravi pritisak na sudije to ne mogu da komentarišem. I jedan i drugi klub pokušavaju da naprave atmosferu koja će da animira sportsku javnost i nije ništa novo da se pravi tenzija i da se iznose statistički podaci vezani za kaznene udarce i druge stvari - jasan je bio Mažić.

Podsetimo, meč je na programu od 18.00 časova na Marakani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pfc

    12. septembar 2015 | 10:22

    Sto ti nisi svirao penal nad Ninkovicem, gade ciganski. U tom derbiju si svirao dva za miljenike vlasti. Svi znamo kako su izgledali, a i kako su peosli na kraju.

  • Zz

    12. septembar 2015 | 12:31

    'Oćemo penal za zvezdu!

  • Grobar

    12. septembar 2015 | 13:40

    20. godina i ni jedan penal...on kao svira se samo kad igracu Partizana otkinu nogu, a za Zvezdu se svira cak i kada igrac Partizana igra sa "nogom" u 16. metara. Sve cisto zar ne ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA