Ko je adrenalinski zavisnik koji će odlučiti derbi?

Oba tima imaju kvalitetne pojedince...

  • 4

Večiti derbi rađa junake, ali isto tako stvara i gubitnike. Tako je od prvog susreta Crvene zvezde i Partizana koji je odigran 5. januara 1947. godine, tako će biti i danas.

Jeste da je fudbal timska igra kojom dolaziš do zacrtanog cilja, ali u ovakvim mečevima najčešće iskoči jedan pojedinac koji jedin lucidnim potezom ili neverovatnom inspiracijom tokom svih 90. minuta odnese svoj tim do trijumfa.

- Često sam isticao da mi je životna želja da ponovo osetim adrenalin na večitom derbiju. To je utakmica zbog koje se živi, koja daje heroje i tragičare - pokušao je da objasni pojam derbija Miodrag grof Božović.

I u ovim sastavima Zvezde i Partizana postoje fudbaleri koji bi mogli da se nazovu junacima koji su odlučili derbi. Telegraf Sport vam predstavlja po trojicu s obe strane, a vi u komentarima ostavite svoje mišljenje...

CRVENA ZVEZDA

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

1. Aleksandar Katai - Nesporan talenat i upravo fudbaler koji jednim potezom može da promeni tok utakmice. Navijači Partizana ga se pribojavaju i porede ga sa Sašom Ćurčićem. S druge strane, Zvezdin su složni da će upravo momak iz Srbobrana odlučiti derbi.

Po naravi tih i miran, ali izuzetno motivisan u svim mečevima. Pokretačka je snaga Crvene zvezde i teško Partizanu ako je katai ustao na ''pravu nogu.''

2. Luis Ibanjez - Za kratko vreme je postao miljenik Delija. Takva doza emocija retko se viđa na terenima, ali njegov temperament ne treba da čudi s obzirom na to da je Argentinac. dao je dva gola Čuki, povredio se i bio neizvestan za derbi. Međutim, svojim izjavama je konstanto isticao da će i ''bez noge'' igrati. Velika uzdanica Grofa Božovića.

3. Slavoljub Srnić - Znajući Slavoljuba, bolji meč za debi u Zvezdinom dresu nije mogao da poželi. Momak koji bi ''život dao'' za crveno-bele i nikada nije krio koliko voli Zvezdu. Upravo ta ljubav mu je bila inspiracija kada god je igrao protiv Partizana, a proletos je srušio crno-bele u finalu Kupa na Marakani.

PARTIZAN

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

1. Saša Ilić - Gospodin u kopačkama. Čovek kog ne treba previše predstavljati jer se o njemu i njegovoj ljubavi prema partizanu sve već zna. Crno-beli nisu isti sa njim u timu ili bez njega. Nema snage za svih 90 minuta, ali mu je dovoljan jedan da preokrene utakmicu. Pričati o motivu je suvišno, danas će odigrati 25. derbi i stići Mocu Vukotića.

2. Andrija Živković - Apsolutno najbolji fudbaler Partizana, Kada mu je dan ne možete ga zadržati, ali ima taj problem da uđe u kontraritam. Na poslednjem derbiju je dovodio do ludila Dušana Anđelkovića, ali će ga sada na toj strani čekati Ibanjez. Ako bude u elementu, može da bude prevaga na stranu Partizana.

3. Abubakar Oumaru - Kamerunac će imati poseban motiv protiv bivšeg kluba. Dok je igrao za Vojvodinu nekoliko puta je bio koban za Zvezdu. Motiv više biće i dokaz Grobarima jer je svojevremeno ''izjavljivao ljubav'' crveno-belima. Setite se Klea...

Šta vi mislite, koji fudbaler bi mogao da odluči 149. večiti derbi koji je na programu od 18.00 časova na Marakani?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleks 58

    12. septembar 2015 | 13:41

    Ajde Zvezdo!

  • Rajko

    12. septembar 2015 | 12:16

    Oba tima imaju kvalitetne pojedince !? To ni navijaci Zvezde ne misli...

  • Milos

    12. septembar 2015 | 16:30

    Nek mi neko objasi za ovog Ibanjeza, svi ovde navodite da je Mamic carobnjak i da moze prodati panj za 10 mil. Kako onda nije prodao ovog i kako je zavrsio u Zvezdi a da ga niko drugi nije hteo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA