FED KUP: Pavljučenkova - Janković 4:6, 3:6!

Polufinalni duel svetske grupe Fed kupa u Moskvi otvara duel našeg reketa broj dva i mlade Anastasije Pavljučenkove

  • 0

3:6 - Kraj! Jelena je pobedila i donela Srbiji prvi poen i vođstvo u polufinalnom duelu. 

3:5 - Opustila se Jelena i Ruskinja je za tili čas nanizala dva gema. Naša teniserka po drugi put servira za meč.

1:5 - Novom duplom greškom Pavljučenkova gubi grem i Jankovićeva sada vodi sa 5:1. Ana polako može da se sprema za duel sa Kuznjecovom.

1:4 - Sve ide kao podmazano! Jelenu još dva gema dele od pobede. Pavljučenkova je totalno ispala iz meča i ostaje samo da Jelena dokrajči posao.

1:3 - Jelena je na pragu pobede! Vodi sa 3:1 u drugom setu. Gem na svoj servis je dobila poprilično lako, a onda je grogirana Pavljučenkova izgrešila nekoliko poena i izgubila servis.

1:1 - Jelena bez puno muke pravi ribrejk. Pavljučenkova muku muči sa servisom (osam duplih grešaka), greši u dužim razmenama i čini se da je Jelena samo treba da je dotuče...

1:0 - Naša teniserka opet kreće iz rikverca kao u prvom setu. Pavljučenkova je odmah napravila brejk...

DRUGI SET

4:6 - Jelena je osvojila prvi set za Srbiju! Pavljučenkova je totalno psihički pukla posle prokockane prilike i sa dve duple greške pomogla Jeleni da osvoji gem i set. Jelena je u pravom trenutku nanizala tri gema i dala pravu uvertiru za pokušaj plasmana u finale Fed Kupa.

4:5 - Konačno Jelena vodi! Osvojila je gem na svoj servis i sada će Pavljučenkova servirati za ostanak u setu.

4:4 - Treći brejk zaredom! Jelena je opet izjednačila i nastavlja se rat nerava u Moskvi. Obe teniserke muku muče sa početnim udarcem.

4:3 - Novi brejk. Pavljučenkova je opet oduzela servis Jeleni. Srpkinja je spasila tri vezane  brejk lopte, potom još jednu, ali je poklekla na petoj i opet mora da juri prednost protivnice.

3:3 - Jelena vraća brejk! Počistila je Jankovićeva u ovom gemu rivalku i izjednačila rezultat.

3:2 - Jelena igra sve bolje kako meč odmiče. Opet je uzela gem na servis i opet će pritisak biti na Ruskinji.

3:1 - Imala je JJ priliku da napravi ribrejk, ali ju je prokockala. Došla je do 15:30 i počela da greši.

2:1 - Jelena osvaja prvi gem. Nije se puno  mučila na svoj servis, što uliva nadu ako se zna da slabije igra na svoje servis gemove nego na protivničke

2:0 - Posle velike borbe, Jelena je prokockala nekoliko prilika za ribrejk i domaća teniserka vodi sa 2:0.

1:0 - Nije dobro počelo, jer je Pavljučenkova bez mnogo muka oduzela Jeleni servis već u prvom gemu.

Polufinalni okršaj u Moskvi će otvoriti naš reket broj dva Jelena Janković i mlada Anasatasija Pavljučenkova, po VTA rejtingu najveći adut Ruskinja u ovom duelu. Pavljučenkova je trenutno 22. na svetu, sa Jelenom je igrala tri puta i sva tri puta je pobedila. Nadamo se da će Jelena danas da prekine neugodnu tradiciju i donese vođstvo Srbiji...

Srbija traži prvi plasman u finale Fed Kupa. Naša ženska teniska reprezentacija gostuje Rusiji, reprezentaciji koja je obeležila poslednjih desetak godina u svetskom tenisu. Ipak, Ruskinje nisu u najjačem sastavu, što je definitivno olakšavajuća okolnost za Anu, Jelenu i drugarice.

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA