NOVAKOVA 10. GREN SLEM TITULA: Ovoga puta je morao da krvari protiv Federera! (FOTO) (VIDEO)

Novak Đoković je sa 3:1 u setovima slomio Rodžera Federera u finalu US Opena posle epske borbe

  • 75
Novak Đoković US Open Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković je šampion US Opena! Najbolji teniser sveta je u finalu slomio velikog rivala Rodžera Federera sa 3:1 u setovima - 6:4, 5:7, 6:4, 6:4!

Drugim peharom u Njujorku Đoković je došao do jubilarne 10. Gren slem titule u karijeri i tako sustigao Bila Tildena na večnoj listi, koji ih ima isto toliko.

Čekalo se dugo da počne finale na Artur Eš stadionu. Kiša je odložila planirani početak sa 22.00, na 01.00. To je uticalo na mnoge koji su planirali da gledaju meč u Srbiji, da zbog obaveza na poslu ipak odu na spavanje, i da se nadaju lepim vestima čim ustanu.

Dok je Srbija spavala, Novak je krvario protiv Federera za novu Gren slem titulu. I to bukvalno.

>>> Pogledajte pad i krvavog Đokovića već na startu finala US opena! (VIDEO)

Srpski teniser je već na startu meča nezgodno pao zbog požrtvovane igre, i tom prilikom je rasekao ruku koja je krvarila, ali na sreću to nije bilo ništa ozbiljno, pa je Novak uspeo da se izdigne iznad situacije i da osvoji prvi set.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Drugi set je doneo nova uzbuđenja.  Do 4:5 je viđena potpuno izjednačena igra, a onda je u gemu za ostanak u setu Đokovića igrano čak 15 minuta. Čak 7 izjednačenja i na kraju Novakov gem slutili su na bolji završetak i drugog seta, ali...

Federer je najpre uz malo muke uzeo svoj servis gem, da bi zatim i izbegao dramu taj-brejka. Novak nije mogao do asa, vrlo brzo je bilo 15:40, pa osim jednog poena najbolji svetski teniser nije mogao više - 7:5 za Švajcarca za 1:1 u setovima.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Đoković je u trećem setu pokazao svoju mentalnu snagu. Ono čega se Federer i pribojavao pred početak meča. Novak je rano napravio brejk, ali je Švajcarac uspeo da ga vrati.

Imao je Federer bolju situaciju u tim trenucima, delovalo je da je bliže osvajanju drugog seta, ali je Đoković u završnici uspeo da oduzme Federeru servis pri rezultatu 4:4. Već u narednom gemu je Federer mogao da izjednači, imao je dve brejk lopte, ali se Novak izvukao iz teške situacije i na kraju je dobio set za 2:1.

To kao da je potpuno psihološki slomilo Federera. Izgubio je svoj servis i na početku četvrtog seta. Pokušao je da se vrati u ugru nešto kasnije, imao je i brejk šansu, ali je Đoković uspeo da odbije taj Rodžerov napad. U nastavku seta je Novak još jednom napravio brejk i delovalo je da je potpuno slomio velikog rivala, ali se Federer nije predao.

Pri rezultatu 5:2 za Đokovića, koji je servirao za meč, napravio je brejk i produžio neizvesnost do kraja. Novak je još jednom bio na testu mentalne snage.

Po drugi put je servirao za trofej, i ponovo se suočavao sa brejk prilikama Federera. Švajcarac ih je imao tri, ali ih je Đoković na maestralan način spasio, a potom servisom došao do meč lopte, koju je i iskoristio  za 10. Gren slem trofej, ukupno treći ove godine, posle trijumfa na Australijan openu i Vimbldonu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Treba napomenuti i skandalozno ponašanje publike tokom meča. Čitav stadion bio je protiv Đokovića. Posle Federerovih poena se ludovalo, Artur Eš je bio na nogama, dok je posle poena srpskog tenisera samo mali broj navijača aplaudirao, dok je kod ostalih vlado muk. Takođe su u nekoliko navrata ometali Novaka na servisu.

Posle 42. međusobnog duela Federera i Đokovića rezultat je izjednačen - 21:21. Novak se ovim trijumfom na najbolji mogući način revanširao Švajcarcu za poraz u Sinsinatiju pre nekoliko nedelja, kada je onemogućio Đokovića da dođe do jedinog Mastersa koji mu nedostaje u karijeri.

Pogledajte i najzanimljivije momente meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dabo

    13. septembar 2015 | 23:21

    Cele godine sam cekao ovu noc, a sad evo kise.Nista lepse nego kad SRBIN trijumfuje tamo nedaleko od pentagona........................

  • Lidija

    13. septembar 2015 | 22:44

    CARE IDEMO SRECNO.......

  • Lepotica

    14. septembar 2015 | 00:09

    Ma nema ništa od tenisa večeras,baš bzv....morala glupava kiša da pada 3sata,užas!!! Idemo Noleeeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA