AU, KOLIKO HRABRA ODLUKA GRKINJE: Da ovde nije intervenisala, Federer bi možda preokrenuo! (VIDEO)

Eva Azderaki-Mur je dobila priliku da bude prva žena koja je sudila finale muškog singla na US Openu i u potpunosti je opravdala poverenje.

  • 2

Sudija meča između Novaka Đokovića i Rodžera Federera bila je žena. I oduševila je teniski svet hrabrošću koju je pokazala tokom finala.

Mnogi su bili skeptični zbog toga što je teniska asocijacija poverenje ukazala Grkinji Evi Azderaki-Mur. Ipak, sve je razuverila fantastičnim suđenjem u Njujorku.

>>> NOVAKOVA 10. GREN SLEM TITULA: Ovoga puta je morao da krvari protiv Federera! (FOTO) (VIDEO)

>>> THIS IS SPARTAAA! Ovim urlikom su Đoković i holivudska zvezda proslavili titulu na US Openu! (VIDEO)

Iako sudije ne utiču previše na igru, kao u nekim drugim sportovima, naročito od napretka tehnologije i uvođenja čelindža. Sudije imaju mogućnost da ne rizikuju i da odgovornost ostave teniserima.

Zato se sve manje korekcija vrši iz stolice. Ipak, to nije bio slučaj u finalu između Novaka i Federera. Eva je donela neverovatno hrabru odluku u trenucima kada se lomio meč.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Novak je imao prednost od 5:4 u trećem setu i imao je servis za vođstvo od 2:1. Međutim, Federer je došao do brejk lopte u kojoj je imao žestoku inicijativu. Bio je to jedan od najdužih poena, lopte su padale duboko na linije, linijske sudije se nisu oglašavale, a onda se začuo glas Eve Azderaki - aut.

Federer je odmah zatražio čelindž, ali je lopta za nekoliko milimetara završila van terena što je Novaku donelo poen.

Da Eva nije donela ovakvu odluku, sada možemo samo da nagađamo šta bi bilo i da li bi Federer vratio brejk i u kom toku bi se onda kretao meč.

>>> Pogledajte Đokovićev šampionski poen i kako je utišao bezobraznu američku publiku! (VIDEO)

Kako god, Azderaki je ovom odlukom pokazala zašto je dobila poverenje ATP-a da bude prvi ženski sudija muškog finala u istoriji US Opena.

Pokazala je da ima hrabrosti, da je muško mogli bismo žargonski da kažemo i neku drugu reč.

Pogledajte taj poen na 14.53 u priloženom video snimku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA