FED KUP: Srbija vodi 1:0! Bravo Jelena, ajde Ana!

Jankovićeva je savladala Pavljučenkovu i donela poen Srbiji, pred Anom je sada ogromna šansa da pobedom nad Kuznjecovom odškrine vrata finala

  • 0

Bolje nije moglo da krene! Srbija posle prvog dvoboja u Moskvi vodi 1:0 polufinalnom okršaju svetske grupe Fed Kupa. Jelena Janković je ubedljivim trijumfom donela poen Srbiji i napravila jedan od tri potrebna koraka za plasman u finale.

Jankovićeva je prvi put u karijeri savladala Anastasiju Pavljučenkovu 6:4, 6:3. Mlada Ruskinja je do danas imala skor 3:0 protiv Jelene, ali je naša teniserka po ko zna koji put pokazala da u reprezentaciji za nju ništa nije nemoguće i da igra i iznad svojih limita.

Nije Jelena danas briljirala, ali je gotovo rutinski iskoristila greške šest godina mlađe protivnice. U prvom setu je Pavljučenkova prva napravila brejk, imala prednost od dva gema, ali ju je JJ stigla i prestigla i osvojila set. Ruskinja je tada potpuno pogubila konce igre, mnogo je grešila, a Jelena je svaku grešku maksimalno koristila. U drugom setu bila je još dominantnija, pred kraj se malo i opustila, ali je završila posao. Kada se sve pogleda, završila je ogroman posao!

Više nego dobar početak, jer ipak je reč o nezgodnoj rivalki i najbolje rangiranoj ruskoj teniserki na koju je selektor Tarpišćev mogao da računa. Već u prvom meču izbili smo Ruskinjama aduta iz ruku i sada imamo fantatstičnu šansu da posle prvog dana povedemo sa ogromnih 2:0.

Sada je sve na Ani Ivanović. Vreme je da i ona zablista u reprezentaciji. Ana igra protiv Kuznjecove, koja je daleko od nekadašnje forme, ali, ruku na srce, ni Ana ne blista poslednjih godina. Ivanovićeva je uvek imala rešenje za popularnu Cecu, pobeđivala ju je u svim važnijim mečevima i u međusobnom skoru vodi 6:2.

Pobeda Jankovićeve znači i manji pritisak na Ivanovićevu, što takođe može da bude važno. Kuznjecova je ta pred kojom je imperativ pobede. Ana može da odigra rasterećeno, što će možda iz nje izvući i maksimum.

Čestitke Jeleni, sada je Ana na redu!

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA