Kolektivna katastrofa srpskih fudbalera na startu Lige šampiona! (FOTO)

Učinak srpskih fudbalera u prvom kolu lige šampiona nije baš za pohvalu

  • 0

Srpski fudbaleri nisu imali dobar učinak u prvom kolu grupne faze Lige šampiona. Samo 9 fudbalera iz Srbije bilo je u startnim postavama, a samo jedan klub u kojem je bilo naših internacionalaca ostvario je pobedu.

Taj klub je Čelsi. Plavci su ostvarili ubedljiv trijumf na startu takmičenja. Oni su sa 4:0 dobili Makabi iz Tel Aviva. U pobedi Čelsija nisu učestvovali ni Matić ni Ivanović koji su čitav meč posmatrali sa klupe.

>>> Liga šampiona: Rajkovićev KOŠMAR u Londonu, Arsenal pao u Zagrebu!

U ekipi Makabija, koju sa klupe vodi Slaviša Jokanović, starteri su bili Mitrović i Rajković ali se nisu proslavili. Mladi srpski golman je bio direktan krivac za prvi gol Čelsija, loše je reagovao nakon slobodnog udarca koji je izveo Vilijan.

>>> VELIKI KIKS RAJKOVIĆA: Čelsi poveo posle greške srpskog golmana! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Jedini Srbin koji je sinoć zatresao mrežu bio je Nemanja Milunović.

On je postigao jedini gol za BATE u ubedljivom porazu od Leverkuzena od 4:1. Pored njega starter u odbrani beloruskog tima bio je i Mladenović, ali on, kao i ostatak ekipe iz Borisova nije puno pokazao na utakmici. Jevtić je meč posmatrao sa klupe.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nikola Đurđić je ostavio solidan utisak na utakmici Malmea protiv PSŽ-a. Imao je nekoliko prilika ali nije uspeo da postigne gol na Parku prinčeva i nastavi uspešan niz u Malmeu. Na početku drugog poluvremena šansu je dobio i Rodić.

>>>SELEKTORE, REAGUJ: Srpski napadač nastavlja da rešeta mreže za novi klub (VIDEO)

Zoran Tošić je bio starter na gostovanju CSKA u Volfsburgu. CSKA je izgubio 1:0, A popularni Bambi nije briljirao, pa ga je u 78. minutu zamenio Bugarin Milanov.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Erić je branio za Astanu u prvom poluvremenu, ali je Benfika bila prejaka. U drugom poluvremenu savladali su ga Gaitan i Mitroglu. Meč za Astanu počeo je i "zlatni orlić" Maksimović, koji je i odveo kazahstanski klub u elitu, ali Astana nije uspela da postigne istorijski prvi gol u Ligi šampiona.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Stefan Mitrović je odigrao svih 90 minutau remiju Genta i Liona i jedini Srbin koji nije izgubio na startu takmičenja, a bio na terenu.

Raća Petrović (Dinamo Kijev), Biševac (Lion) i Vitas (Gent) bili su na klupi ali nisu dobili priliku da igraju.

Od ranije je poznato da Luka Milivojević zbog kazne iz prošle sezone nema pravo nastupa za Olimpijakos u UEFA takmičenja prve dve utakmice Lige šampiona.0

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA