Pamtite li Groningen i Suareza? Partizan je samo protiv jednog holandskog kluba igrao u istoriji (VIDEO)

Partizan je bio oba puta uspešan

  • 0

Fudbaleri Partizana otvoriće učešće u novoj sezoni Lige Evrope utakmicom protiv holandskog AZ Alkmara na svom terenu. Statistika je na strani Partizana, jer su crno-beli prošli oba dvomeča koji su igrali protiv holandskih ekipa.

Interesantno je da su oba dvomeča igrači Partizana igrali protiv Groningena.

>>> Partizan kreće u Ligi Evrope: Hoće li mu navijači otežati meč protiv AZ Alkmara?

Crno-beli su u oba okršaja gubili meč u Holandiji, a prolazili ubedljivijim pobedama u Humskoj. Prvi okršaj odigrao se pre 26 godina u Kupu pobednika kupova, kada je Partizan nakon poraza od 4:3 u Holandiji uspeo da dobije sa 3:1 kod kuće i ukupnim rezultatom 6:5 prođe dalje.

Međutim utakmicu koju mlađi navijači Partizana bolje pamte odigrala se u sezoni 2006/2007 u poslednjem kolu kvalifikacija za Kup UEFA. Crno-beli su u Beogradu slavili sa 4:2, a u revanšu izgubili 1:0

Pamtimo taj dvomeč po bojkotu Grobara na utakmici u Beogradu, golu Suareza, ali i odbrani penala Ivice Kralja u holandskom revanšu.

Partizan je na svom terenu tada odigrao jedan od najboljih mečeva u bližoj istoriji evropskih utakmica. Dvostruki strelci za ekipu koju je tad predvodio Miodrag Ješić bili su Bojan Zajić i Nebojša Marinković.

Kapiten je bio Ivica Kralj, a pored njih crno-beli dres tada su nosili još i Ćirković, Đorđević, Rnić, Lomić, Lola Smiljanić, Lazić i Odita.

Printskrin: youtube/underPARTIZAN Printskrin: youtube/underPARTIZAN

Utakmica između Partizana i AZ Alkmara igra se večeras u 21.05.

Najzanimljivije detalje sa utakmice Partizan - Groningen iz 2006. godine pogledajte ove:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA