OVO NE SME DA SE PONOVI PROTIV LITVANACA: Kako smo Česima poklonili osam poena!

Ovakve greške ne bi smele da se ponove u borbi za ulazak u finale

  • 7

Srbija se plasirala u polufinale Eurobasketa pobedom nad selekcijom Češke rezultatom 89:75. Naši košarkaši opravdali su ulogu favorita i na kraju ispostavilo se rutinski priveli meč kraju. Ali, kao i uvek, bilo je i grešaka.

Ono što najviše plaši navijače u Srbiji je to što su te greške bile krajnje amaterske i što su koštale našu ekipu 8 poena.

>>>SRBIJA JE U POLUFINALU EUROBASKETA: Rafal trojki i magični Teo slomili žilave Čehe! (FOTO) (Powered by Head And Shoulders)

Situacija 1:

Na početku meča broj poena je bio jako mali. Taman su naši ubacili u brzinu više, Kalinić je bez potrebe dobio tehničku i to dok je lopta bila u njegovom posedu. Prigovorio je sudiji da ga je Šilb faulirao i za to je dobio tehničku i pritom Česima omogućio 2+1. Iznervirao se i Sale Đorđević koji ga je odmah zamenio. Ušao je Dragan Milosavljević, a selektor je Kaliniću na klupi rekao - Dokle više?.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Situacija 2:

Velike duele vodio je Jan Veseli sa našim visokim igračima. U jednom od tih duela našao se oči u oči sa Bjelicom. Veseli je krenuo na zakucavanje, a Bjelica je pokušao da skloni loptu "ispod" obruča. Automatska 2 poena za Češku.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Situacija 3:

Srbija je u trećoj četvrtini počela da lomi Češku. U jednom naizgled lošem napadu Češke, Satoranski je nerezonski šutnuo i bilo je očigledno da lopta neće dodirnuti ni obruč. Bjelica je skočio da uhvati loptu i pritom je nesmotreno dodirnuo mrežicu. Automatska 3 poena za Češku.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Naša reprezentacija je zabeležila sedam pobeda iz isto toliko utakmica. Košarkaši Srbije oduševili su igrom sve na svetu i to im niko ne spori. Čak su i Litvanci rekli da su naši favoriti u polufinalu. Jedino se trebaju paziti ovakvih grešaka reprezntativci Srbije jer bi šuterska ekipa kao što je Litvanije mogla to lako da kazni.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    17. septembar 2015 | 20:30

    Ovo pise neko ko nikada nije bio ni na fizickom. Pa ti nemas pojma o kosarci. To je kosarka pa sa druge strane je bilo isto tako ne postoji utakmica gde se to ne desava. Mi trebamo da odigramo jako na poziciji 5 da nas Litvanci ne rasire i pocnu da ubacuju trojke. Litvanija se pobedjuje odbranom sinoc smo videli kako Italija ne zna da odbrani jednu blokadu ni jedan prodor. Mi samo tvrdo u odbrani a napad ce doci iz dobre odbrane. Srecno Orlici

  • Gill Brouk

    17. septembar 2015 | 20:51

    Braavo momci

  • Đedo

    17. septembar 2015 | 20:11

    Svaka čast na tačnim i blagovremenim zapažanjima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA