ČOVEK GODINE! Ko je Zagrepčanin koji je napustio Hrvatsku, a sada pomaže Srbiji da postane evropski prvak?

Goran Bjedov u stručnom timu košarkaša Srbije kaže da mu je najbitnije da naša ekipa dogura što dalje

  • 2

Jedan od članova stručnog tima košarkaške reprezentacije Srbije na Eurobasketu je i Goran Bjedov, Zagrepčanin koji je veliki prijatelj selektora Đorđevića.

Đorđević i Bjedov su se upoznali 2011. godine u Trevizu i njihova saradnja traje od tada.

>>>Bogdanovičius, Teodosičius, Ercegas... Naučite da na litvanskom izgovorite imena srpskih košarkaša!

Sledeće sezone sarađivaće sa Đorđevićem u Panatinaikosu.

- Moje prijateljstvo sa Sašom je veliko i nije bilo dvoumljenja kada me je pozvao da sarađujemo u reprezentaciji Srbije. Jedini cilj nam je da naša ekipa igra što bolje i zasad nam to ide od ruke. Kao što ćemo od sledeće nedelje raditi sve što je u našoj mogućnosti da Panatinaikos igra što bolje - izjavio je Bjedov za Jutarnji list.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Na pitanje da li bi mu bilo teško da se je kojim slučajem desila utakmica između Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu odgovrio je da je rezultat naše ekipe jedino što je bitno.

- Malo sam razmišljao o tome dok je postojala mogućnost, ali kad dođe utakmica razmišljaš samo o pobedi. Nije mi bilo važno jda li je to Hrvatska ili Češka. Nisam se bavio ničim van sporta. Posvećen sam samo našoj ekipi - dodao je Bjedov.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Bjedov je i prošle godine učestvovao u pripremama ekipe za Mundobasket ali u Španiju nije otputovao. Ne zna koji je razlog loših partija selekcije Hrvatske.

- Hrvatsku poznajem samo po utakmicama koje sam gledao i tekstovima u novinama pa ne mogu komentarisati šta je drugačije. Ovde postoji velika želja da se izbore Olimpijske igre i svaki igrač i član tima su posvećeni tom cilju. Ponekad utakmicu dobije igrač koji inače ne ulazi, poput Simonovića, a pobeđujemo i kad naš najbolji igrač Teodosić šutira 17 posto - zaključio je Bjedov.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bjedov je iz Hrvatske u Italiju otišao pre 15 godina.

- Preselili smo se iz porodičnih razloga. Supruga, bivša košarkašica Bobana Radović, dobila je doktorat na univerzitetu u Udinama i tamo predaje na fakultetu. Sedam godina sam bio u Snajderu, od šefa omladinskog pogona do asistenta u prvoj ekipi, a pošto sam potpisao ugovor za glavnog trenera, klub je propao. Posle toga sam četiri godine bio u Benetonu.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA