Da li bismo osvojili zlato da je u timu bio Boban Marjanović?

Jedna od najvećih dilema posle završetka prvenstva na kojem košarkaši nisu osvojili medalju

  • 62

Jedno od prvih pitanja razočaranih srpskih košakaških fanova posle poraza naše reprezentacije u polufinalu od Litvanije, pa u borbi za treće mesto i od Francuske, se samo nametnulo:

Da li bismo sa Bobanom Marjanovićem uzeli zlato ili makar bili u finalu?

Iz perspektive "šta bi bilo kad bi bilo" teško je reći, ali ono što je sigurno je da bi sa gorostasnim centrom (koji je izostao iz dobro poznatog razloga) Srbija imala najboljeg mogućeg, što bi Amerikanci rekli "rim protectora", igrača koji bi nam doneo takvu sigurnost u reketu kakvu nisu mogli ni Raduljica, ni Kuzmić, ni premalo korišćeni Milutinov.

>>> Teo pred polazak za Beograd: Možda smo prerano igrali dobru košarku

Uostalom, to što je Marjanović u stanju da radi pod oba koša uz pomoć svojih gabarita, teško da bilo koji centar može u ovom trenutku.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Opšti je utisak da smo upravo na poziciji "petice" bili najtanji na Evropskom prvenstvu. Praktično smo igrali sa "jednim i po" igračem na toj poziciji, s obzirom na to da se Đorđević maksimalno oslonio na Raduljicu, Kuzmiću je minutažu smanjivao kako je odmicalo prvenstvo, pa ga je uvodio samo kad se Raduljica umori, dok je Milutinov bio neupotrebljiv.

>>> ĐORĐEVIĆ: Ima mnogo razloga što nismo uzeli medalju... (VIDEO)

U takvoj situaciji Marjanovićevo prisustvo u timu bilo bi od neprocenjivog značaja, smemo da se usudimo da kažemo i od ključnog za bolji rezultat na Eurobasketu. Odsustvo jednog takvog dominatora pod obručima najviše se osetilo onda kada je bilo najvažnije - protiv Litvanije u polufinalu. Pored toga što nas je "prebila" u igri koja je više ličila na ragbi nego na košarku, ekipa Jonasa Kazlauskasa nas je prosto rečeno i nadskakala.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Litvanci su u tom "ratu" imali 40 naspram 29 naših uhvaćenih lopti, a upravo su im neki važni ofanzivni skokovi doneli drugi, pa čak i treći napad iz kojih su nas kao po pravilu kažnjavali. Sa Marjanovićem u timu odnos skokova teško da bi bio na strani Litvanije, pa bi samim tim i šanse za pobedu Srbije bile veće.

Nažalost, nikad nećemo saznati šta bi bilo da je Bobi krenuo na Gasola, Valančijunasa, Gobera...

Sledećeg leta, možda dobijemo odgovor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    21. septembar 2015 | 17:22

    Sa Bobijem bi se prosetali do zlata... I ovako je malo nedostajalo.

  • Dule Sumadinac

    21. septembar 2015 | 18:28

    Ma nije nam nista falilo bez Bobija. Pobedili smo i Španiju bez njega što nam govori da imamo dobar tim . Utakmice protiv Litvanije i Francuske je izgubio Djordjevic i niko više. Da opet igramo te iste utakmice ne da bi razbili protivnike nego bi se igrali košarke. Poštujem Bobija i mislim da bi tim bio mnogo jači sa njim ali to nije razlog za poraze.

  • Nbg

    21. septembar 2015 | 17:22

    Normalno da...mnogo nam je falio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA