Najbolji takmičari zatvorili sezonu nebeskih trka u Srbiji (FOTO)

Preko 90 takmičara iz Srbije, Madjarske, Engleske, Makedonije, Crne Gore i Republike Srpske oprobalo se na stazama od 25 i 56 km, na kojima su organizovane trke formata sky trail i ultra sky marathon

  • 0

Planina Bobija je zasigurno tokom prošlog vikenda bila mesto okupljanja najboljih i najupornijih planinskih trkača iz Srbije i regiona. Preko 90 takmičara iz Srbije, Madjarske, Engleske, Makedonije, Crne Gore i Republike Srpske oprobalo se na stazama od 25 i 56 km, na kojima su organizovane trke formata “sky trail” i “ultra sky marathon”. Obe trke su startovale iz centra Ljubovije i posle nekoliko kilometara trčanja kroz grad vodile su ka najvišem vrhu Torničkoj Bobiji.

Foto: Promo Foto: Promo

Najbolje plasirani na trci Sky trail je Kristijan Stošić iz Beograda koji je stazu dužine 25 km sa 1.580 uspona i 600m spusta pretrčao za neverovatnih 2 sata i 3 minuta. Drugoplasirani Marjan Bonev iz Makedonije stigao je na cilj posle 2 sata i 26 minuta, dok je trećeplasiranom Vladimiru Rilingu bilo potrebno 2 sata i 41 minut. Prva medju damama je Sladjana Jovanović sa vremenom od 3 sata i 10 minuta, drugoplasirana Ana Milosavljević sa vremenom od 3 sata i 34 minuta i 4 minuta nakon nje, trećeplasirana Dubravka Šešlija.

Foto: Promo Foto: Promo

Izazov dug 56 km sa 3.000 m uspona i 2.000m spusta, najbrže je prešao Bojan Dulejan iz Beograda sa vremenom od 5 sati i 55 minuta, dok su za njim kroz cilj protrčali Milovan Milić iz Niša sa vremenom od 6 sati i 23 minuta i Nenad Živković iz Kruševca za 6 sati i 32 minuta. Najbrža u ženskoj kategoriji je Sofija Arapović, kojoj je trebalo 7 sati i 47 minuta, dok su drugo i treče mesto zauzele Jelena Filipović sa vremenom od 8 sati i 7 minuta i Nela Lazarević sa vremenom od 9 sati i 11 minuta.

Foto: Promo Foto: Promo

Poslednja trka u okviru Srpske skyrunning lige je definitivno najbolji završetak jedne uspešne trkačke godine kojia je pružila takmičarima uživanje u netaknutim, pitomim, ali vrlo izazovnim predelima planine pored Drine, koju presecaju reke Tibuća i Trešnjica formirajući kanjone i idealne uslove za staništa beloglavog supa, zaštitnog znaka ovog područja. Ovo su ujedno bile trke na kojima su se jasno iskristalisali i pobednici Srpske Skyrunning lige za 2015.godinu. Kristijan Stošić i Nela Lazarević.

Foto: Promo Foto: Promo

Trku je organizovana u saradnji Skyrunning asocijacije Srbije sa opstinom Ljubovija, Kancelarijom za mlade i Turističkom organizacijom Ljubovija. Organizatori se zahvaljuju svim volonterima, lokalnom stanovništvu, Etno selu Vrhpolje, Planinarskom domu na Torniku, Šumskoj kuči na Bobiji na podršci i pomoći  u organizaciji dogadjaja.  Ovaj dogadjaj pokazao je da region Zapadne Srbije poseduje puno potencijala za razvoj aktivnog turizma van reke Drine i organizaciju avanturističkih trka i programa kroz ruralni deo opštine Ljubovija.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA