FED KUP: Srbija u finalu, KRAJ Kuznjecova - Janković 1:6, 4:6

Ivanovićeva savladala Pavljučenkovu sa 3:6, 6:0, 6:3, naš tim vodi protiv Rusije sa 2:1, sledi Kuznjecova - Janković

  • 0

Srbija je na pragu finala Kupa federacije za teniserke gde se već plasirala Češka. Ana Ivanović (15. na svetskoj listi) dovela je našu reprezentaciju u vođstvo s 2:1 protiv Rusije na šljaci u moskovskoj dvorani „Megasport“, pošto je savladala Anastasiju Pavljučenkovu (22) sa 3:6, 6:0, 6:3.

Igra se susret teniserki koje su izvojevale pobede prvog dana. Sastaju se Svetlana Kuznjecova i Jelena Janković, a ako srpska igračica ne savlada domaću, odluka u polufinalu pada u dublu. Ruski selektor Šamilj Tarpiščev prijavio je na žrebu Mariju Kirilenko (21) i Jelenu Vesninu (78), a Dejan Vraneš Bojanu Jovanovski (96) i Aleksandru Krunić (195). Izmene su moguće do deset minuta pre meča.

Ana je krenula sapeto. Pavljučenkova je osvojila i gemove na prva tri servisa protivnice i očas posla povela s 5:0. Iako se Ivanovićeva probudila (5:3), poslednji gem prvog seta je izgubila na svoj servis. Imala je gem-loptu (40:30), ali su Ruskinji pripala tri poena uzastopno.

U nastavku na terenu kao da je igrala samo jedna, a bila je to Ana. Uzela je devet gemova uzastopno, a računajući i prvi set Pavljučenkovoj nije pripalo čak sedam gemova na sopstveni servis.

U odlučujućem setu srpska teniserka je načinila odsudnu prednost od 3:0, koja je bila nedostižna, iako je Ruskinja uspela da vrati jedan od dva brejka i primakne se na 5:3.

Češka, koja brani trofej, već je u finalu, pošto su joj pripala sva tri prva meča protiv Italije u Ostravi. Kakav god ishod da bude u Moskvi, Čehinje su domaćini 3. i 4. novembra.

(Telegraf. rs / Foto: Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA