Zvezda će sigurno igrati Super ligu: Rukometašima nije potrebna pomoć države

Crveno-beli su vratili 70 odsto dugova, oslonio se na sopstvene resurse

  • 1

Izazvani medijskim stavom da je muški rukometni klub Crvena zvezda jedini klub sa ogromnim problemima, medijima su se ispred UO Crvene zvezde obratili Mirko Butulija, trener kluba Nenad Peruničić, potpredsednik kluba Ugleša Mrdić, član stručnog štaba Milan Nikolić i član Upravnog odbora Predrag Đurđev.

Ovom prilikom predsednik Mirko Butulija naglasio je da je klub apsolutno finansijski stabilan, zbog čega je po prvi put u mogućnosti da ima sopstveni budžet, te svoje obaveze planira i poštuje do kraja.

>>> Zvezda hoće da igra kao domaćin van Beograda!

U prethodnoj godini vraćeno je 70 odsto dugovanja, što klubu omogućava da ispoštuje sve ugovore sa igračima, što će biti praksa tokom čitave godine.Butulija je opovrgao sve spekulacije da je novac došao od države ili od firmi čiji je ona akcionar i suvlasnik.

- Mi smo klub koji se apsolutno oslonio na sopstvene resurse i ne očekujemo pomoć od države. Drago nam je da je Rukometni Savez shvatio ono što smo mi pričali ranije, te da su ove godine omogućili privremene licence Partizanu i još nekim klubovima, i to mnogo lakše nego što smo mi to mogli da obezbedimo prošle i pretprošle godine. Mi želimo da se izdavanje licenci od sada daje po istom kriterijumu svim klubovima, a Zvezda je ove godine zasluženo dobila licencu.

Foto: RK Crvena zvezda Foto: RK Crvena zvezda

- Ukinuto je oduzimanje bodova rukometnim klubovima zbog dugovanja i to je pozitivan primer, pa čak iako su nama oduzimani bodovi u prošlosti. Nadam se da će ovakva praksa ostati, te da se neće menjati iz godine u godinu - istakao je predsednik kluba naglasivši da Upravni odbor više neće ćutati, već će svojim komentarima sprečiti svaku grešku na njihov račun.

Prema rečima članova Upravnog odbora, Zvezda će ove godine igrati u Super ligi, a trener kluba Nenad Peruničić naglasio je da trenutno vodi jednu mladu kvalitetnu ekipu od koje ove godine očekuje ulazak u plej-of.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA