ĐORĐEVIĆ: FIBA nas ne želi u finalima, Parker poručio Teodosiću da ga ne respektuju!

Đorđević je kritikovao odluke FIBA i način ophođenja prema reprezentaciji Srbije

  • 51

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević oštro je kritikovao odluke FIBE za koje smatra da su direktno uticale na plasman naših košarkaša u završnici Eurobasketa.

On je kritikovao izbor španskog sudije za našu polufinalnu utakmicu.

>>> ĐORĐEVIĆ: Za dve godine se sa Eurobasketa vraćamo sa zlatom! (FOTO)

- Srbiji je isti sudija sudio četiri utakmice. Grk Hristodulu je odličan sudija, ali nije mi jasno. Nije mi jasan izbor španskog sudije za polufinale i nije jasno zašto se sportistima oduzima pravo da se bore za medalju, ali za nas je to još veći izazov. Pa, sam Toni Parker je rekao našem kapitenu Teodosiću: "Ti ovde igraš svake godine, a uopšte te ne respektuju - izjavio je selektor Srbije na pres konferenciji koja je organizovana u Kući košarke.

On je konstatovao da FIBA ne želi Srbiju u finalima jer od Srbije ne dobija mnogo u finansijskom smislu.

- Ne vole da nas vide u utakmicama za medalju. Njima ne odgovara da je Srbija u finalima, FIBA ništa ne dobija od nas, ni pare, ni marketing. Mi smo federacije koja ima budžet od dva miliona evra, malo toga možemo da napravimo na međunarodnom planu, ali neke stvari koje su se dogodile bile su očigledne i zato ćemo reagovati - dodao je Đorđević.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je poručio igračima da im ne zamera ništa i rekao je da povratak bez medalje najteže pada njima.

- Oni su zaista želeli tu medalju. Marjanović je puno nedostajao ovom timu, ali zbog svega što znate on nije bio sa nama.

Đorđević je dodao da rad na plasmanu na Olimpijske igre mora da počne odmah jer Srbija pored protivnika na terenu mora da pobedi i one koji nisu na njemu.

- Danas putujem u Grčku (on je trener Panatinaikosa, prim. aut) i na ovaj način bih želeo da vam kažem hvala na svemu. Od ponedeljka je počela ozbiljna priprema za Rio i to nam je cilj, s obzirom da smo propustili poslednje dve Olimpijade. Kada kažem da počinje rad na tome to važi za ceo Savez. Moramo sa još više snage i volje da pristupimo prema protivnicima koji nisu samo na terenu - zaključio je Ðorđević.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lane

    23. septembar 2015 | 17:20

    E A ja sam sad jos ponosniji na ove momke i zato što sam SRBIN jer volim kada nas ceo svet mrzi A mi složni jači od svih

  • SAŠA FRANKFURT

    23. septembar 2015 | 18:14

    Zato stisnite zube izborite Olimpijadu i sledeće evropsko prvenstvo da napadne napadnemo zlato, što je i realno, jer francuzi i španci imaju stare timove i neće moći još 10 god da igraju! Pa neka nas mrze onda koliko hoće!!

  • Empedokle Etna

    23. septembar 2015 | 15:23

    Suđenje u polufinalu je bilo sramotno! Ako se setimo kako su nas i u Turskoj pokrali u zadnje tri sekunde i opet u polufinalu, jasno je da Sale priča istinu! Kukavice žive bez karaktera, sistemom nezameranja! U svakom sportu smo morali da igramo i protiv sudija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA