Nova blamaža Partizana! Rad odneo bod iz Humske, Milinković odlazi (VIDEO)

Partizan je remizirao sa Građevinarima (1:1), a meč je obeležila revija promašaja crno-belih

Partizan je doživeo još jedan kiks, treći u nizu u domaćem šampionatu, što će verovatno značiti i odlazak Zorana Milinkovića sa klupe ekipe iz Humske. Crno-beli su remizirali sa Radom u zaostaloj utakmici 6. kola sa 1:1.

Crno-beli su žestoko napadali tokom celog meča, imali su možda i desetak izglednih prilika, ali nisu uspeli da ih iskoriste da pobede borbene Građevinare. Božinov i Abubakar su imali reviju promašaja pred golom Budakovića, takođe su dobre šanse imali i Živković, Šaponjić i Babović, ali aktuelni šampion Srbije nije uspel dao ih realizuje.

Rad je poveo u 21. minutu golom Nemanje Vidića posle kornera, kada je odbrana Partizana katastrofalno reagovala. Uzvratio je Božinov samo minut kasnije i doneo je izjednačenje. Na kraju se ispostavlo i da je to bio konačan rezultat posle neverovatnih promašaja u narednih 70 minuta.

Na kraju su navijači još jednom iskazali nezavdovoljstvo skandiranjem protiv uprave.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Kiza na oproštaju od Grobara: Neće, pa neće!

>>> NOVINA U SRPSKOM FUDBALU: Svi navijači će biti oduševljeni ovim što su videli u Humskoj!

Partizan je žestoko napadao u prvom poluvremenu ali je promašivao velike šanse, gde se naročito istakao Abubakar Oumaru. Još jednom je Kamerunac imao neverovatne šanse, slične onima u 149. večitom derbiju. I ponovo ih je promašio, a posebno dobra bila je posle proigravanja Živkovića, kada je imao jedan na jedan sa golmanom Rada, ali je previše oklevao i na kraju šutirao direktno u Budakovića.

Kako to obično biva u fudbalu, posle promašaja sledi kazna, pa je Rad došao do prednosti. Nemanja Vidić je pogodio posle kornera u 21. minutu, ali je odbrana Partizana katastrofalno reagovala. Štoperi su zalivali u prazno, a golman Živko Živković je ostao na ''ničijoj zemlji'', pa Vidiću nije bilo teško da plasira loptu u nebranjenu mrežu sa druge stative.

Samo što su krenuli sa centra, crno-beli su izjednačili. Božinov je iskoristio gužvu posle duge lopte, koju odbrana Rada nije uspela da izbaci van kaznenog prostora. Šutirao je iz prve i zatresao mrežu.

Ispostavilo se da je Bugarin time i postavio konačan rezultat, što je delovalo neverovatno zbog činjenice koliko su šansi kasnije propustili crno-beli. Božinov je imao reviju promašaja pred golom Budakovića u nastavku meča. Ipak, u odsudnim trenucima je oklevao u završnici, pa ili nije dobro reagovao, ili su golman i štoperi Rada uspevali da ga izblokiraju. Ipak, u 55. minutu je promašio ono što napadaču takvih kvaliteta ne bi smelo da se dešava. Imao je idealnu šansu posle proigravanja Subića sa levog boka, dobio je loptu na peterac, ali je pogodio prečku.

Ubrzo posle toga je i zamenjen, a umesto njega je u igru ušao Šaponjić. Međutim, to kao da je otupelo oštricu Partizanovog napada. Iako je Božinov propuštao šanse, bar se nalazio u njima i bio je najveća pretnja po gol Rada, za razliku od Šaponjića, koji nije bio velika opasnost za Budakovića do kraja meča.

Do kraja meča je Partizan propustio još nekoliko izglednih šansi, ali je i Rad pretio iz kontri, pa su gosti mogli čak i da odnesu sva tri boda, da su iskoristili neki od izglednih napada pred golom Živkovića u završnici meča, kada su imali mnogo prostora za kontra-napade.

Partizan je propuštao šanse preko Abubakara, Živkovića, Babovića, nekoliko puta je glavom zapretio i Šaponjić, ali lopta nije htela u gol. Prolazila je tik pored stative, prečke, ili je sjajni Budaković zaustavljao šuteve.

U 90. minutu je Šaponjić zatresao mrežu, ali je sudija podigao ofsajd zastavicu i poništio ga. Poslednji sudijski zvižduk bio je znak za novo nezadovoljstvo navijača, koji su salvom zvižduka ispratili igrače i stručni štab, a povicima ''Uprava, napolje'' iskazali revolt i prema rukovodstvu.

Partizan posle remija sa Radom ima čak devet bodova manje u odnosu na večitog rivala Crvenu zvezdu.

Nema sumnje da nas narednih dana očekuje prava bura u Partizanu, a biće nemoguće da ne doće i do nekih promena. Po svemu sudeću, prava će biti u stručnom štabu.

SASTAVI:

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Subić, Ostojić, Fabrisio, Jevtović, Brašanac, Babović, Abubakar, A. Živković, Božinov

Rad: Budaković, Đurić, Obradović, Denić, Arsenijević, Prljević, Maraš, Vidić, Trninić, Nenadović, Veselinović

PFC logo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    23. septembar 2015 | 18:43

    Eto koliko su grobari verni navijaci cim se desila slabija serija rezultata prazan stadion! E tu je razlika izmedju nas i njih!

  • Doka.cz

    23. septembar 2015 | 20:24

    A,sad adio...

  • Djenka 1989

    23. septembar 2015 | 18:21

    Objavite koliko ima gledalaca? 300?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA