SLOVENAČKA FUDBALSKA BAJKA: Srbin komanduje Hrvatima, a tu su Rijera i Muslimović!

Od dolaska Srbina na klupu malog kluba iz mesta od 1300 stanovnika, Zavrč zabeležio dve najveće pobede u istoriji kluba

  • 0

Hit sezone u slovenačkoj ligi zove se Zavrč!

Ovaj mali klub iz mesta od 1.330 stanovnika, na samoj granici sa Hrvatskom, za samo pet godina je iz šeste lige uspeo da se plasira u najjači rang slovenačkog fudbala, a vodi ga 39-godišnji Srbin Slavko Matić, bivši trener Naprtetka i Al-Ahlija. I to kako!

Od kada je Matić preuzeo ekipu, Zavrč je na pet utakmica upisao četiri pobede i remi! 

Dve poslednje su ujedno i dve najveće u istoriji kluba. Za samo četiri dana Zavrč je pobedio dva najtrofejnija slovenačka kluba, aktuelnog prvaka Maribor i Olimpiju! Najpre je u Zavrču "pao" tim Krunoslava Jurčića (2:1), a potom je autsajder osvojio i "Stožice" trijumfom (2:0) nad sastavom iz Ljubljane i trenutnim liderom na tabeli.

Zanimljivost vezana za ovaj klub je to što ga većinski čine hrvatski fudbaleri, njih čak 21! Ostatak je miks Slovenaca i malog broja stranaca. U konkurenciji golmana je i nama dobro poznato ime, Nikola Petrović, nekadašnji čuvar mreže Partizana.

Ali, najveća imena Zavrča su zapravo dvojica bivših reprezentativaca svojih zemalja i igrači sa zavidnim evropskim pedigreom: Španac Albert Rijera, nekadašnji igrač Espanjola, Liverpula i Galatasaraja (stigao nedavno u klub) i nesuđeno pojačanje Crvene zvezde Zlatan Muslimović.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine je prekinuo jednogodišnju penziju samo da bi potpisao za Zavrč, koji se posle serije pobeda probio na četvrto mesto tabele.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA