ODLAŽE SE ABA LIGA? Zvezda nekompletna stigla u Zadar!

Rukovodstvo prvaka Srbije zbog hrvatske blokade odustalo od puta u Dalmaciju

  • 6

Zatvaranje granica između Srbije i Hrvatske prouzrokovano migrantskom krizom moglo bi da odloži početak regionalne košarkaške ABA lige.

Posle najnovijih mera Vlada Srbije i Hrvatske, a posebno odluke Hrvatske da u zemlju ne dozvoli ulazak državljanima Srbije, ugrožen je i početak takmičenja u ABA ligi zakazan za 1. oktobar.

>>> CARINSKI RAT JE POČEO: Hrvati na granici ne puštaju SRBE, kao i kamione, autobuse i automobile sa srpskim registracijama! (FOTO)

Ova mera se već negativno odrazila na Košarkaši klub Crvene zvezda čiji se košarkaši trenutno nalaze u Zadru gde učestvuju na pripremnom turniru, ali tamo nisu mogli da odu članovi rukovodstva, zbog već pomenute "blokade" hrvatskih vlasti.

U ABA ligi učestvuju tri hrvatska i četiri srpska kluba, a osim toga skoro svi klubovi imaju u ekipi igrače sa srpskim pasošem.

Prvi hrvatsko-srpski duel zakazan je za 6. oktobar kada bi Crvena zvezda trebalo da gostuje u Zadru, a prvi problemi bi mogli da se pojave već 2. oktobra kada bi Igokea, koju trenira Željko Lukajić i ima nekoliko srpskih igrača, trebalo da gostuje hrvatskom prvaku Cedeviti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA