BALKANSKI ATLETSKI KONGRES: Branković novi potpredsednik! (FOTO)

Sebastijan Kou oduševljen organizacijom atletskog dešavanja u Srbiji

  • 0

Najmasovniji Balkanski atletski kongres ikada održan je u Vršcu na čelu sa dva najvažnija atletska čoveka današnjice Sebastijanom Kouom i Sergejom Bubkom, vodećim ljudima svetske atletske federacije.

Uz veliku podršku Ministarstva za omladinu i sport i ministra Vanje Udovičića, Atletski savez Srbije je svoje mnogobrojne goste, ugostio u prelepom ambijentu Hotela „Vila Breg“.

>>> Srbija želi domaćinstvo svetskog dvoranskog prvenstva!

Događaju u Vršcu pridružio se i predsednik Evropske atletske federacije Svejn Arne Hansen i potpredsednik Dobromir Karamarinov.

Za Srbiju je svakako najvažnije da je za potpredsednika Balkanske federacije izabran generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković. Uz njega to je i generalni sekretar Turskog atletskog saveza Fahretin Jildit.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Među zvanicama bili su i Gabriela Sabo, bivša olimpijska i svetska rekorderka, današnja Ministarka za sport u vladi Rumunije, Robert Emian aktuelni evropski rekorder u skoku udalj, predsednik Jermenske federacije, kao i svi predsednici i generalni sekretari 15 balkanskih federacija.

Dobromir Karamarinov je nakon uspešnog četvorogodišnjeg mandata reizabran i ponovo izglasan za predsednika Balkanske atletske federacije.

- Pre svega želim da pohvalim Atletski savez Srbije na sjajnoj organizaciji ovog kongresa. Prevazišli su sva naša očekivanja oko organizacije još jednom. Mislim da sam prethodne četiri godine uspešno bio u svojoj ulozi predsednika i očigledno dokazao da je to moje mesto i dalje. Pre četiri godine sam izabran za predsednika u Beogradu, a sada sam reizabran opet u Srbiji, to svakako nešto mora da znači - rekao je predsednik ABAF-a.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

SRBIJI DVA NOVA DOMAĆINSTVA

Osim izbora o rukovodstvu , odlučeno je da će Srbija sledeće godine biti domaćin dva velika takmičenja: Balkanskog prvenstva u krosu i Prvenstva Balkana za juniore i juniorke.

Medijima se obratio i predsednik Svetske federacije lord Sebastian Kou, koji je istakao zadovoljstvo domaćinstvom u Srbiji.

- Nisam ni sumnjao u dobru organizaciju ovog kongresa, nakon onako sjajnog Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine. Nadam se da će još uspešnija godina biti 2017-ta kada je planirano Evropsko dvoransko prvenstvo u Kombank areni - rekao je Kou.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs/B.M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA