Vučić dočekao Koua: Imaćemo najbolju publiku koju evropska atletika nije doživela!

Premijer Srbije istakao je na sastanku sa predsednikom Svetske atletske federacije da će naša zemlja biti dobar domaćin Evropskog prvenstva 2017. godine

  • 0

Odmah po završetku Balkanskog kongresa na kojem je Srbija dobila potpredsednika u narednom mandatu, svetska atletska elita na čelu sa predsednikom IAAF Sebastijanom Kouom bila je u kabinetu premijera Aleksandra Vučića.

>>> Srbija želi Svetsko prvenstvo u dvorani 2020. godine! (FOTO)

>>> BALKANSKI ATLETSKI KONGRES: Branković novi potpredsednik! (FOTO)

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Svetske atletske federacije Sergej Bubka, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, generalni sekretar ASS Slobodan Branković, ministarka omladine i sporta Rumunije Gabrijela Sabo, predsednik Evropske atletske federacije Sven Arne Hansen i predsednik Balkanske atletske federacije Dabromir Karamarinov, kao i predsednik Atletskog saveza Jermenije i aktuelni evropski rekoreder u skoku u dalj, Robert Emijan

Tokom susreta premijer Vučić je izjavio da je izuzetno počastvovan dolaskom delagacije Svetske atletske federacije, čiji članovi su svetski poznati atletičari poput Sebastijana Koua i Sergeja Bubke.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je istakao da Vlada Srbije podržava sportiste i ulaže u sport, a posebno atletiku, o čemu svedoče i brojni rezultati i medalje srpskih atletičara.

- Rekreativni i školski sport predstavljaju osnov zdrave nacije. Stoga želimo da u škole uvedemo čas fizičkog vaspitanja svakoga dana, kao što je to praksa u Mađarskoj i Kanadi - dodao je srpski premijer.

>>> Sebastijan Kou obišao novu dvoranu: Srbija mnogo doprinosi razvoju atletike! (FOTO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Tema susreta bila je i organizacija Evropskog atletskog prvenstva u dvorani, koje će 2017. godine biti održano u Beogradu.

- Siguran sam da će Srbija biti izuzetan domaćin i da ćemo imati najbolju atmosferu i publiku koju atletika, bar u Evropi, do sada nije doživela. Na vreme ćemo završiti sve preuzete obaveze oko priprema za organizaciju ovog prvenstva - istakao je premijer Vučić.

Članovi Federacije obići će danas radove na prvoj Atletskoj dvorani u Srbiji, koja će biti korišćena za Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani 2017. godine u Beogradu.

>>> Branković: Srpska atletika je primer kako se dolazi do rezultata (FOTO)

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA