Sebastijan Kou obišao novu dvoranu: Srbija mnogo doprinosi razvoju atletike! (FOTO)

Predsednik Svetske atletske federacije obišao je radove na novoj atletskoj hali u Beogradu i istakao zadovoljstvo zbog svega što Srbija radi na razvoju ''kraljice sportova''

  • 3

Posle posete premijeru Vlade Srbije, predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou je u društvu ministra omladine i sporta, Vanje Udovičića, i predsednika Atletskog saveza Srbije, Veselina Jevrosimovića, posetio atletsku halu koja će biti novi dom srpskih atletičara.

>>> Srbija želi Svetsko prvenstvo u dvorani 2020. godine! (FOTO)

>>> BALKANSKI ATLETSKI KONGRES: Branković novi potpredsednik! (FOTO)

Predsednik IAAF-a je iskazao zadovoljstvo zbog posete Srbiji i istakao je da je imao konstruktivan razgovor sa premijerom i ministrom, kao i da mu je drago da vidi koliko Srbija doprinosi razvoju atletike.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Zahvaljujem ministru Udovičiću, imali smo veoma konstruktivan sastanak sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Bićemo ovde i 2017. godine. Drago mi je koliko Srbija doprinosi rastu našeg sporta. Ovaj objekat je dobar ne samo za Srbiju već i za Balkan - jasan je bio Sebastijan Kou.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Branković: Srpska atletika je primer kako se dolazi do rezultata (FOTO)

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović se zahvalio predsedniku Svetske atleske federacije na poseti i najavio da će hala biti završena do 19. decembra.

- Zahvaljujem se Kou, ovo je prva poseta našoj zemlji od strane predsednika Svetske atletske federacije. Očekujemo 19. decembra završetak hale, sto znači da ce atletika konačno dobiti svoj dom - istakao je Jevrosimović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ministar omladine i sporta Vanja Udovićić rekao je da je Srbija prošla prvi zvaničan test i da u roku stiže sve za organizaciju Evropskog prvenstva 2017. godine, ali da se neće zaustaviti na tome.

- Kao ministru mi je čast da budem domaćin svetski poznatim sportistima. Drago mi je da sam domaćin Kou, Bubki i Sabo, toliko je olimpijskih medalja ovde. Prošli smo zvaničan test, da u roku stižemo sve za organizaciju Evropskog prvenstva 2017. godine i čak idemo ispred nekih termina.

- Čast mi je što sam u društvu ovakvih sportskih veličina. Pohvaljujemo i Savez, i nećemo stati na ovome, sad moramo da pokažemo odgovornost - zaključio je Udovičić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs/B. M. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    24. septembar 2015 | 23:53

    Vesa je jedan od retkih koji ulaze u omladinu i sport! Svaka čast!

  • Aleksandar

    24. septembar 2015 | 23:37

    Kao dugogodisnji atleticar odusevljen sam prisustvom svetskih legendi atletike jer je evidentan uspon atletskog sporta u Srbiji, a izgradnjom atletske dvorane postajemo bitan faktor u organizaciji i unapredjenju atletike. Sa zadovoljstvom cestitam predsedniku Atletskog saveza Veselinu Jevrosimovicu koji je ostavio veliki trag u unapredjenju atletskog sporta u Srbiji, cestitam i na izuzetnom humanom gestu prilikom posete izbeglicama iz Sirije.

  • Branislav Vasiljevic

    24. septembar 2015 | 22:22

    Cestitam na organizaciji I promociji atletike, uz prisustvo legendi svetske atletike. BRAVO VESO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA