Siti poslao Volvse u drugu ligu i protiv Junajteda rešava pitanje titule (VIDEO)

Siti iskoristio poklon Evertona i prišao lideru na tri boda pred veliki gradski derbi, koji je na programu u sledećem kolu

  • 0

Mančester Siti iskoristio je veliki poklon Evertona i pobedom u Vulverhemptonu potpuno oživeo šampionske nade. "Građani" su golovima Aguera i Nasrija slavili 2:0, poslali Volvse u drugu ligu i prišli Mančester Junajtedu na tri boda. Tako će odluka o šampionu Engleske pasti u direktnom okršaju mančesterskih rivala narednog ponedeljka. Siti ima bolju gol-razliku (za šest golova bolju) od Junajteda i ukoliko pobedi, sve će držati u svojim rukama.

Ogroman motiv imali su "građani" na gostovanju već otpisanom "fenjerašu", koji je ovim porazom i teoretski ispao iz elitnog ranga. Fantatstična asistencija Gaela Klišija i rutinska egzekucija Serhija Aguera otvorili su vrata pobede Manćinijevoj četi. Tačku na trijumf stavio je Samir Nasri laganom završnicom u 74. minutu, posle neuspešne ofsajd zamke domaćih fudbalera.

Kao da je povratak Karlosa Teveza u tim probudio Sitijeve igrače, koji su sjajnom formom i ubedljivim trijumfima napravili ogorman pritisak, koji Junajted očigledno sve teže podnosi. Narednog ponedeljka najverovtnije će pasti i odluka. Sitiju bi odgovarala samo pobeda jer bi se tako bodovno poravnali sa gradskim rivalima. U takvoj situaciji odlučuje gol-razlika, a ona je na strani Manćinijevog tima, jer za šest golova imaju bolju razliku u odnosu Fergusonove pulene.

Istina, posle derbija u ponedeljak, ostaće još dva kola. Siti će gostovati Njukaslu i dočekati KPR , dok Junajted igra na "Old Trafordu" sa Svonsijem i u poslednjem kolu ide na noge Sanderlendu. Međutim, teško je verovati da bi bilo koji od dva rivala propustio šansu u poslednja dva kola...

U drugom meču današnjeg programa Premijer lige, fudbaleri Liverpula nastavili su da brukaju slavni dres giganta sa "Enfilda". U njihovom hramu fudbala meru im je uzeo skromni VBA, sa klupe predvođen Rojom Hodžsonom, koji je prošle godine najuren upravo iz Liverpula. Pitanje pobednika rešio je brzonogi Piter Odemvingi golom u 75. minutu.

Mančester junajted – Everton 4:4

(Runi 41, Velbek 57, Nani 61, Runi 69 – Jelavić 34, Felaini 67, Jelavić 83, Pijenar 85)

Liverpul – Vest Bromvič Albion 0:1

(Odemvingi 75)

Vulverhempton – Mančester siti 0:2

(Aguero 27, Nasri 74)

Subota

Arsenal – Čelsi 0:0

Aston Vila – Sanderlend 0:0

Blekburn – Norič 2:0

(Formika 41, Hojlet 49)

Bolton – Svonsi 1:1

(Igls 14 – Sinkler 6)

Fulam – Vigan 2:1

(Pogrebnjak 58, Senderos 89 – Bojs 57)

Njukasl – Stouk 3:0

(Kabaj 14, Sise 18, Kabaj 57 )

Kvins park Rendžers – Totenhem 1:0

(Tarabt 24)

Tabela: Mančester junajted 83, Mančester siti 80, Arsenal 65, Njukasl 62 (-1), Totenhem 59 (-1), Čelsi 58 (-1), Everton 48 (-1), Liverpul 46 (-1), itd.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA