Jedini večiti derbi u Srbiji u kojem je TUČA dozvoljena! (FOTO) (VIDEO)

Posle petomesečne pauze nastavlja se prvenstvo Srbije u Ragbiju 13, a u fokusu vikenda je duel Crvene zvezde i Partizana

  • 0

Nakon gotovo petomesečne pauze ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi Srbije u ragbiju 13. Pauza u prvenstvu bila je unapred planirana godišnjim kalendarom takmičenja zbog obaveza reprezentacije Srbije koja je tokom leta uspela da ostvari istorijski uspeh trijumfom u Evropskom šampionatu B, odnosno izborila je plasman u poslednju fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine.

>>>Udariće Srbi na Ruse za plasman na Svetsko prvenstvo!

Svi mečevi 6. kola šampionata igraju se u nedelju 27. septembra, a u centru pažnje će biti večtiti derbi između Partizana i Crvene zvezde. Meč koji se igra na stadionu FK Heroj u Jajincima (13.00) biće treći duel između najvećih rivala ove sezone.

U 1. kolu crno-beli su iznenadili Zvezdu (20:18), ali se aktuelni prvak Srbije revanširao u polufinalu Kupa (32:30).

To je takođe duel i dve ekipe koje su prvi deo sezone završile na vodećim mestima – Partizan je trenutni lider sa devet poena, dok su crveno-beli sa bodom manje na drugoj poziciji. Zvezda će tako pokušati da nanese prvi poraz večitom rivalu u ovoj sezoni u prvenstvu, jer su crno-beli prvi deo šampionaza završili sa četiri pobede i jednim nerešenim ishodom – protiv Dorćola u 5. kolu (26:26).

Foto:Promo Foto:Promo

Istovremeno sa večitim derbijem, u Nišu na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair, domaći Radnički će dočekati vicešampiona Dorćol. Gostujuća ekipa je lošije počela prvenstvo, ali je utisak popravila osvajanjem novog Kupa Srbije početkom juna.

Doćolci su titulu u Kupu odbranili pobedom protiv Zvezde u finalu – 38:34. Najtrofejniji srpski klub u nastavku šampionata biće lišen pomoći reprezentativca Stevana Stevanovića koji se teže povredio igrajući za reprezentaciju protiv Ukrajine u poslednjem kolu Evropskog šampionata B. Poslednji meč ove runde igra se u Novoj Pazovi, gde Radnički (16.00) dočekuje Tašmajdan Tajgerse.

U prvom delu sezone, Radnički je u gostima iznenadio Taš i slavio sa 30:10. Tabela: Partizan 9, Crvena zvezda 8, Dorćol 5, Radnički Nova Pazova 4, Tašmajdan Tajgersi i Radnički Niš po 0 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA