Van Persi izabran za najboljeg igrača Premijer lige

Najbolji mladi fudbaler je Kajl Voker iz Totenhema, a izabran je i idealan tim tekuće sezone

  • 0

Dileme nije bilo - Robin van Persi je najbolji igrač engleske Premijer lige. "Leteći Holanđanin" je u izboru kolega profesionalaca proglašen za fudbalera sezone.

Van Persi je bio među šest nominovanih od strane Udurženja profesionalnih fudbalera Engleske (PFA), a konkurencija su mu bili Serhio Aguero, David Silva, Džo Hart, Skot Parker i Vejn Runi. Ipak, Van Persijeve kolege očigledno nisu ostale ravnodušne na njegove sjajne partije u ovoj sezoni. Podsetimo, Van Persi je prvi strelac lige, pošto je u Arsenalovom dresu postigao 27 prvenstvenih pogodaka i praktično je najzaslužniji za to što su "tobdžije" na dobrom putu da osvoje jedno od mesta koja vode u Ligu šampiona.

- Bio je neverovatan u ovoj sezoni. Prosto ne možete da verujete da je Venger ovakvog fudbalera doveo iz Fejenorda za samo 2,75 miliona funti. Stao je uz rame slavnim holandskim napadačima poput Marka van Bastena, Denisa Bergkampa ili Ruda van Nistelroja. Možete lagano polovinu njegovih golova da stavite u konkurenciju za gol sezone u Premijer ligi. Arsenal se mučio u ovom prvenstvu, ali je Van Persi bio prosto neverovatan i nije dozvolio da klub ostane bez mesta u Ligi šampiona - rekao je generalni sekretar PFA Gordon Tejlor.

Za najboljeg mladog igrača izabran je desni bek Totenhema Kajl Voker, koji je "eksplodirao" u ovoj sezoni i čak stigao do dresa reprezentacije Engleske. 

Najbolji tim sezone u izboru PFA izgleda ovako: Džo Hart (Mančester Siti) - Kajl Voker (Totenhem), Vinsent Kompani (Mančester Siti), Fabrisio Koloćini (Njukasl), Lejton Bejns (Njukasl) - Jaja Ture (Mančester Siti), Skot Parker (Totenhem), Geret Bejl (Totenhem), David Silva (Mančester Siti) - Robin Van Persi (Arsenal), Vejn Runi (Mančester junajted)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA