Panika u Pireju: 1000 Dinamovih huligana dolazi zbog Delija, utakmica ih ne interesuje

Navijači zagrebačkog Dinama spremaju se da dođu u Atinu na meč sa Olimpijakosom, ali samo zato što će tamo biti i navijači Zvezde

  • 42

Oko hiljadu najvatrenijih navijača Dinama iz Zagreba može da putuje u Grčku na utakmicu protiv Olimpijakosa, prenose grčki mediji.

>>>Olimpijakosova prozivka za Dinamo! Zvezda petokraka na grbu (FOTO)

Meč koji se igra tek za više od mesec dana već sada izaziva veliku pažnju, najviše zbog navijačkih odnosa između dve grupe, kao i njihovih bratstava.

Naime, kao što je javnosti u Srbiji verovatno poznato, Olimpijakosovi navijači su u bratskim odnosima sa navijačima Crvene zvezde, ali su isto tako i navijači Dinama prijatelji sa navijačima Panatinaikosa.

Navijači Dinama i Zvezde su na ratnoj nozi još od vremena bivše Jugoslavije, a kulminacija svega bili su neredi na Maksimiru 1990. godine.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Delije i Bed Blu Bojsi se na utakmicama nisu susretali od raspada Jugoslavije, pa bi meč u Atini mogao da bude prva prilika za tako nešto. To napominju i mediji u Atini, kojima je poznato kakva mržnja vlada između navijača iz Srbije i Hrvatske.

Grci su došli do informacije iz Hrvatske, prema kojima je oko hiljadu navijača u potrazi za načinom da 4. novembra protiv Olimpijakosa budu na tribinama.

Oni mogu da nabave karte preko kluba, ali to je teško očekivati, s obzirom na to da Bed Blu Bojsi nisu u dobrim odnosima sa Zdravkom Mamićem i čelnicima Dinama.

Ipak, niko im ne može zabraniti da u Atinu dođu kao ''turisti'', što bi im bilo dovoljno da se susretnu i sa prijateljima iz Atine, kao i sa starim poznanicima, Delijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    27. septembar 2015 | 00:13

    Treba proci kroz Srbiju...

  • Lik

    27. septembar 2015 | 00:44

    Uvek su bili jaki...jaki na rečima...samo na rečima

  • Масно Србин

    27. septembar 2015 | 02:08

    Схватите већ једном да њима нема изласка из Хрватске,у супротном увек добију батине. Ама баш нико их нити воли нити поштује. И како ће они безбедно доћи до Атине. Па већина неће стићи пошто морају да пређу Србију и Грчку Македонију. А и да дођу до Атине,тамо их чека 50000 разноразних навијача из целе Европе. Када они негде гостују,то је посластица за све навијаче.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA