Bazeni za vaterpolo Evropsko prvenstvo se sele u Vrnjačku Banju

Ekonomska studija pokazuje da će se nakon otvaranja Nacionalnog vaterpolo centra, u Vrnjačkoj Banji povećati broj noćenja za oko 20.000 godišnje

  • 0
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Reprezentativne selekcije Srbije će posle EP u Beogradu imati fantastične uslove za pripreme i to u Vrnjačkoj Banji.

Lokacija nove kuće vaterpola je Vrnjačka Banja, gde će sve reprezentativne selekcije imati okupljanja, treninge i gde će se u različitim terminima pripremati za najveća takmičenja. Dva nova bazena, odmah posle završetka Evropskog prvenstva vaterpolu u Beogradu, koje će se održati od 10. do 23. januara sledeće godine, prebaciće se u Vrnjačku Banju, od tog trenutka u Banji će početi da radi Nacionalni vaterpolo centar.

Boban Ðurović predsednik opštine Vrnjačka Banja, rekao je za Tanjug da su uspeli u svojoj strategiji, odnosno razvoju i lociranju sportsko-rekreativnog turizma u Banji.

- Lokalna samouprava je projektu otvaranja prvog vaterpolo centra u Srbiji, odnosno u Vrnjačkoj Banji, pristupila veoma ozbiljno. Naša obaveza je da pripremimo objekte u kojima će biti smeštena dva montažna bazena. Ovo je velika stvar za nas jer ćemo znatno povećati broj noćenja gostiju, ali i odlična marketinška slika- rekao je Ðurović.

Ekonomska studija pokazuje da će se nakon otvaranja Nacionalnog vaterpolo centra, u Vrnjačkoj Banji povećati broj noćenja za oko 20.000 godišnje.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Vaterpolo centar će pre svega biti na raspologanju Vaterpolo savezu Srbije. Ali, plan je da u periodu u toku godine u kojem naši vaterpolisti neće trenirati, vaterpolo centar bude iskorišćen u komercijalne svrhe. Odnosno biće ponuđen svim drugim vatepolo-plivačkim ekipama - objašnjava Ðurović.

Inače, Vrnjačka Banja ima dugogodišnju tradiciju vateropola. Plan opštine je da se pored ova dva bazena koji će koristiti vaterpolisti Srbije, sagradi još jedan mali bazen 15x12 metara, koji će biti zatvorenog tipa i koristiće se za obuku dece. Vrnjačka Banja želi da svako dete pre nego što krene u školu nauči da pliva.

Pratite Telegraf i na Vajberu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA